Bijeen van start
Bijeen van start Shelflife

Bijeen van start

Algemeen

Bijeen, de nieuwe gezamenlijke inkooporganisatie van Jumbo en C1000, is een feit.

Jan van de Wiel (afkomstig van Jumbo) en Kees Postma van C1000 zijn benoemd tot inkoopdirecteur. Naar een algemeen directeur voor de nieuwe inkooporganisatie wordt nog gezocht. Een (al dan niet tijdelijk) onderkomen heeft Bijeen al wel gevonden: aan de Laanakkerweg in Vianen, op bedrijventerrein De Biezen.

Van de Wiel was tot voor kort hoofd inkoop bij Jumbo en werkte eerder onder meer als inkoper bij Laurus. Hij zou verantwoordelijk worden voor de A-merken. Postma was sinds oktober hoofdinkoper voor de private labels van C1000. Daarvoor werkte hij onder meer in inkoopfuncties bij Deli XL en Ahold (Dutch Buying Desk). Vóór zijn aanstelling bij C1000 was Postma actief met Poko Styles & Items, een modebedrijf dat hij samen met zijn vrouw runt. Postma zou als inkoopdirecteur de private labels voor zijn rekening nemen. Samen met de nog aan te stellen algemeen directeur vormen Van de Wiel en Postma het managementteam.

Gerard Rutte meldt op zijn site dat vanuit Jumbo ook inkoopmanager Pjotr Kiefer en Roland van Ham naar Bijeen gaan. Zij zouden senior inkoper worden. Vanuit C1000 zouden er zes inkopers en twee inkoopassistenten naar Bijeen vertrekken en ook vanuit Super de Boer zouden er inkopers naar de nieuwe inkooporganisatie gaan. Volgens Rutte zou Bijeen in 2010 naar 35 fte groeien.   

De nieuwe inkoopcombinatie vertegenwoordigt een kwart van de Nederlandse markt. 

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief