Winstval voor Sligro
Winstval voor Sligro Shelflife

Winstval voor Sligro

· leestijd 1 minuut Algemeen

Sligro heeft de winst het afgelopen jaar zien dalen, zo blijkt uit vandaag bekend gemaakte cijfers. Sligro heeft last van de slechte conjunctuur en verwacht daarin op korte termijn geen verbetering. Wel verbeterde het bedrijfsresultaat bij de foodretailactiviteiten in de tweede helft van 2012.

De nettowinst over heel 2012 kwam uit op € 69,5 miljoen euro, een daling van 11% ten opzichte van 2011. Het bedrijfsresultaat bedroeg € 90 miljoen, een daling van bijna 15%. Bij de groothandelsactiviteiten daalde de operationele winst met € 12 miljoen tot € 86 miljoen. Bij foodretail was de krimp nog groter: een daling van € 3 miljoen tot € 4 miljoen. Die afname is wel volledig het gevolg van de ontwikkelingen in de eerste helft van 2012. In de laatste zes maanden liet het bedrijfsresultaat van de supermarkten juist een verbetering zien. Sligro maakte al eerder in januari bekend dat de omzet over 2012 met bijna 2% was gestegen tot € 2,5 miljard.

Volgens financieel directeur Huub van Rozendaal is Sligro niet van plan om in het personeelsbestand te snijden om de kosten te drukken. Sligro kiest volgens Van Rozendaal voor een positieve benadering om de problemen op te lossen; meer focus op omzetgroei en een efficiëntere operatie.
Sligro verwacht echter dat de volumes in de foodretailmarkt in het lopende jaar hooguit stabiel zullen zijn. In foodservice zullen de volumes en omzetten volgens Sligro verder afnemen. Wel denkt Sligro beter te kunnen presteren dan de markt.

De overname van de groothandelsactiviteiten van Van Oers zal in de eerste helft van 2013 een drukkend effect hebben op het resultaat, meldde Sligro. Dat is het gevolg van de kosten die voor de integratie worden gemaakt. Volgens Van Rozendaal is het effect hoogstens € 1 à 2 miljoen zal zijn. Vanaf 2014 zal Van Oers bijdragen aan de winst, zo is de verwachting.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief