Keukentje spelen met Albert Heijn
Keukentje spelen met Albert Heijn Shelflife

Keukentje spelen met Albert Heijn

· leestijd 1 minuut Algemeen

Aanstaande maandag komt Albert Heijn met keukenmini’s: 50 miniproducten om keukentje mee te spelen. Van een pollepel en schijfje citroen tot een stapelbare hamburger. Onder het mom van ‘Jij kan alles maken’ wil Albert Heijn kinderen met de mini’s en het bijbehorende speelgoedkeukentje inspireren om eigen fantasiegerechtjes te maken. Daarnaast verschijnt een eenmalige Allerhande voor (en dóór) kinderen, boordevol recepten die voor kinderen gemakkelijk te bereiden zijn. Directeur Commercie Alfred Levi: “Met deze campagne willen wij kinderen spelenderwijs laten ervaren hoe leuk zelf koken is. Ze komen op een leuke manier in aanraking met verschillende producten en gerechten als ze daar met hun vader of moeder mee aan de slag gaan. Dat zal zeker bevorderen dat kinderen al op jonge leeftijd lekker eten beter leren waarderen. Dat is precies wat Albert Heijn graag wil helpen bewerkstelligen.”

Keukenmini’s behelst een nieuwe serie van 50 verschillende mini’s. Vorig had Albert Heijn ook al een serie mini’s, toen vooral miniproducten zoals die ook in de winkel te vinden zijn. Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten in het maken van fantasiegerechten met de mini’s. Met het kartonnen minikeukentje, voorzien van onder meer een oventje en draaibare knoppen voor het fornuis, begint het écht op koken te lijken. Naast keukengerei zoals een broodrooster, pollepel en een blender bestaan de mini’s dit keer uit veel ‘verse’ producten zoals een schijfje citroen, sla, vis en pompoen.

Albert Heijn lanceert ook een speciale Allerhande voor kinderen. In deze unieke editie staan lekkere, gemakkelijke gerechten waarmee iedere juniorchef thuis de show kan stelen. Op ah.nl/allerhandekids zijn de recepten heel handig stap voor stap uitgelegd en zijn veel leuke extra’s te vinden, zoals de ‘garde beat’: een beat die kinderen precies in het juiste tempo en op een meeslepend ritme een beslag laat kloppen. En met de kookvideo’s wordt het helemaal een fluitje van een cent voor kinderen om de gerechten zelf te bereiden. “Wanneer kinderen worden betrokken bij het klaarmaken van de maaltijd of zelf koken, is de bereidheid om nieuwe smaken te proberen groter. Ook kan het een positieve bijdrage leveren aan gezonder eten. Dat wordt in onze eigen programma’s waarin we kinderen laten koken, steeds opnieuw bevestigd”, aldus Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum.

De mini’s en het bijbehorende keukentje zijn verkrijgbaar vanaf maandag 4 februari tot en met zondag 17 maart 2013, zolang de voorraad strekt. Klanten ontvangen bij elke € 15 aan boodschappen een gratis keukenmini, inclusief een kaartje waarmee kinderen hun eigen verrassende fantasiegerechtjes kunnen samenstellen. Allerhande voor kids is vanaf 4 februari gratis verkrijgbaar bij Albert Heijn en is ook online te bekijken via ah.nl/allerhandekids of de Allerhande app voor tablets.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief