Ahold verkoopt belang in ICA voor € 2,5 miljard
Ahold verkoopt belang in ICA voor € 2,5 miljard Shelflife

Ahold verkoopt belang in ICA voor € 2,5 miljard

Algemeen

Met de verkoop van het 60%-belang in ICA trekt Ahold zich terug uit Scandinavië en de Baltische staten. Aholds joint-venturepartner in ICA, Hakon Invest, neemt het belang van Ahold in zijn geheel over en betaalt daar circa € 2,45 miljard voor. Ahold kondigde vorig jaar al aan te onderzoeken of het zijn belang in ICA van de hand wilde doen, aangezien het niet meer in joint ventures gelooft.

ICA, marktleider in Zweden, maar ook aanwezig op de Noorse markt en in de Baltische staten, had vorig jaar een omzet van € 11,3 miljard. De keten heeft meer dan 2.200 franchises en eigen supermarkten. Met de verkoop van het Ahold-belang in ICa krijgt Hakon Invest alle aandelen in handen.

In de huidige strategie van Ahold is eigenlijk geen plaats meer voor joint ventures. Ahold wil de volledige zeggenschap over de bedrijven waarin het investeert. Dat betekent ook dat Aholds andere grote joint venture, namelijk die met het Portugese Jeronimo Martins (JMR) ter discussie staat. Ahold probeert al jaren een koper voor het 49%-belang in JMR te vinden. Tot dusver is dat niet gelukt.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief