Merckens moet weg bij Wessanen
Merckens moet weg bij Wessanen Shelflife

Merckens moet weg bij Wessanen

Algemeen

Topman Piet Hein Merckens gaat Wessanen binnen afzienbare tijd verlaten. De Raad van Commissarissen wil hem niet benoemen voor een tweede termijn, die april volgend jaar zou moeten ingaan. Wessanen gaat zowel intern als extern op zoek naar een opvolger. Tot dat die gevonden is blijft Merckens aan.

De herbenoeming van Merckens stond voor april 2014 gepland. De Raad van Commissarissen steekt daar nu een stokje voor, omdat zij tot de conclusie is gekomen dat een “verandering in het leiderschap nodig is”. Voor zijn komst naar Wessanen was Merckens jarenlang topman bij Douwe Egberts (toen nog onderdeel van Sara Lee).

Uit de derdekwartaalcijfers blijkt dat Wessanen met name last heeft van zijn Amerikaanse drankenonderneming ABC. De divisies Grocery, die in Europa met name natuurvoedingsproducten aan supermarkten levert - en waartoe in Nederland ook Zonnatura behoort - en Wessanens Health Food Stores, waaronder natuurwinkels (o.a. Natudis in Nederland) presteren wel goed.

Wessanen laat weten zowel intern als extern te zoeken naar een opvolger voor Merckens, Een woordvoerder voegde eraan toe dat het niet de bedoeling is dat een opvolger de huidige strategie wijzigt. “De commissarissen hebben gekeken of de heer Merckens voor de komende vier jaar de logische keus is wat betreft snelheid van veranderingen en het doorvoeren van de strategie. Daarin hebben ze gemeend dat er iemand anders voor nodig is.”

Merckens krijgt bij zijn vertrek een jaarsalaris mee (€ 510.000,- in 2012).

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief