Conceptdenkers tegen voedselverspilling
Conceptdenkers tegen voedselverspilling Shelflife

Conceptdenkers tegen voedselverspilling

Algemeen

Op 6 november organiseert conceptbureau Dutchlabel een symposium tegen voedselverpilling. 10 ‘captains of industry’ zijn uitgenodigd om hun verspillingsvraagstukken voor te leggen aan 10 gerenommeerde conceptdenkers. Doelstelling: de € 2 miljard die wekelijks wordt verspild te reduceren tot nul.

De denktank van 10 out-of-the-box-denkers bestaat uit: Edward de Bono, Daan Roosegaarde, Lidewij Edelkoort, Erik Kessels, Joep van Lieshout, Rob Wagemans, Wim Michels, Piet Hein Eek, Raoul Heertje en Frank Tjepkema. De denktank wil aan de hand van concrete verspillingsvraagstukken uit de levensmiddelensector oplossingen bieden. De resultaten worden tijdens het symposium op donderdag 6 november in Amsterdam gepresenteerd.

De EU heeft 2014 uitverkozen tot het jaar tegen voedselverspilling. 30% van de wereld heeft honger en 30% van het voedsel in supermarkten wordt weggegooid. Voor Monique Juffermans, eigenaar van conceptbureau Dutchlabel, was dat de aanleiding om het symposium Stopfoodwaste te organiseren.

Er zijn 10 captains of industry uitgenodigd om hun ‘waste issues’ te delen. De bedrijven zijn geselecteerd uit de 10 categorieën in de food supply chain, van oogst tot processing, distributie, verpakking en schapmanagement. Een paar maanden voor het symposium wordt een brainstorm georganiseerd met de denktank.

”Via conceptdenken kom je tot andere ‘out of the box’ oplossingen van toegevoegde waarde die het bedrijfsleven innovatie en omzet opleveren”, aldus Juffermans. Toegangskaarten voor het symposium zijn vanaf nu te koop. Let op: ontvang via FoodPersonality € 200,- korting met kortingscode ‘StopFoodWaste2014’ 

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief