Sligro: Emté blijft nog achter
Sligro: Emté blijft nog achter Shelflife

Sligro: Emté blijft nog achter

Algemeen
Vandaag presenteert Sligro de halfjaarcijfers. De totale omzet nam over de eerste zes maanden van dit jaar met 1,1% toe tot € 1,27 miljard. Gecorrigeerd voor overnames en veranderingen in het winkelbestand was sprake van een omzetgroei van 0,5%. Sligro constateert dat Emté achter blijft bij de markt.
De nettowinst van Sligro als geheel kwam uit op € 29 miljoen.Dat was € 2 miljoen meer dan een jaar eerder. Sligro verwacht dat het economisch herstel in de rest van het jaar doorzet, maar spreekt wel van een geleidelijk proces. De groei in de supermarktsector is volgens Sligro vooral afkomstig uit het discountsegment.
De resultaten van Emté stellen teleur. De omzet kwam uit op € 415 miljoen, een miljoen minder dan een jaar eerder. De formule kan de marktontwikkeling niet volgen, ondanks hoge waarderingen in bijvoorbeeld GfK-onderzoeken (Beste Slagerij, Beste Kaasafdeling) en het naar eigen zeggen succesvolle Fijnproevers-loyaliteitsprogramma. Wel zag Sligro de omzettrend in de loop van het tweede kwartaal positiever worden.
Sligro heeft hoge verwachtingen van Emté 3.0., een nieuwe formulegeneratie die vanaf dit najaar wordt getest. Eind dit jaar moeten er drie pilotwinkels open zijn. Daarnaast wijst Sligro op de uitbreiding van het aantal winkels. Zo zijn er recent nieuwe franchisewinkels opengegaan in Zoutelande en Hoek en opent deze week ook een franchisewinkel in Vessem. Begin 2016 zullen er nog twee franchisewinkels bijkomen. 

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief