Ahold: 30% online groei
Ahold: 30% online groei Shelflife

Ahold: 30% online groei

· leestijd 1 minuut Algemeen
De omzet van Ahold is in het tweede kwartaal uitgekomen op € 8,7 miljard, wat neerkomt op een groei van maar liefst 17%. De forse omzetgroei werd echter voor een belangrijk deel veroorzaakt door valuta-effecten. Daarvoor gecorrigeerd resteerde een omzetgroei van 3%. Heel fors is de groei van de internetacctiviteiten (Bol.com en AH.nl). Die groeiden in het tweede kwartaal met 30%
Het onderliggende bedrijfsresultaat verbeterde het afgelopen kwartaal met 2% tot € 331 miljoen. De nettowinst steeg daarbij naar € 195 miljoen.
In Nederland lag de omzet bijna 7% hoger dan in het tweede kwartaal van 2014. Daarbij profiteerde Albert Heijn naar eigen zeggen van verbeteringen in het assortiment. Klanten deden ook vaker boodschappen bij Albert Heijn, dat daardoor zijn marktaandeel wist te vergroten. Daarnaast werd de omzet opgevoerd door de ombouw van overgenomen C1000-vestigingen en de opening van acht nieuwe vestigingen in België (de Antwerpse Peeters-Govers-winkels).
Ahold blijft investeren in de internetactiviteiten, zowel bij bol.com als bij AH.nl. Samen boekten die vorig kwartaal een omzetgroei van 30%. Door de stevige investeringen zijn die activiteiten nog niet winstgevend, ook die van Bol.com niet. De internetinvesteringen zetten de winstmarge in Nederland onder druk. In het tweede kwartaal zakte de marge met een half procentpunt naar 4,5% procent.
In de Verenigde Staten bleef de omzet stabiel maar verbeterde het bedrijfsresultaat met 7%. Ahold probeert de winkels weer aantrekkelijker te maken voor klanten en is tevreden over de vorderingen die daarmee worden geboekt. In het tweede kwartaal nam Ahold-dochter Stop & Shop New York Metro 25 winkels over van het in moeilijkheden geraakte A&P.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief