Jumbo slagvaardiger
Jumbo slagvaardiger Shelflife

Jumbo slagvaardiger

· leestijd 1 minuut Algemeen
Jumbo maakte gisteren bekend dat de Jumbo Groep Holding een goed eerste halfjaar achter de rug heeft. In de eerste helft van dit jaar steeg de consumentenomzet met 13,4% tot € 3,588 miljard. De autonome groei kwam daarbij uit op 4%, wat aanzienlijk meer is dan de markt (2,4% volgens GfK).
De reorganisatie op het hoofdkantoor is in volle gang en moet de snel gegroeide Jumbo-organisatie slagvaardiger maken. Het aantal arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor is teruggebracht van 925 naar 800 fte.  Aan het eind van dit jaar wil Jumbo het beoogde aantal van 735 fte bereiken. Dan moeten alle ‘overhead medewerkers’ gehuisvest zijn in het hoofdkantoor in Veghel.
De reductie van arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor is onder meer gerealiseerd door de verkoop van de bedrijfsonderdelen Retail Accounting (financieel-administratieve dienstverlening aan de franchisenemers van Jumbo) en B.sis (service en onderhoud aan kassa’s en overige winkelautomatisering) en een reductie van ondersteunende functies.
Jumbo heeft daarnaast het voornemen om de Centrale Slagerij in Beilen te verkopen aan vleesverwerker Meat Friends. Volgens plan gaan alle Jumbo medewerkers van de slagerij dan met behoud van arbeidsvoorwaarden over naar de vleesproducent uit Best. Bovendien is een werkgelegenheidsgarantie van ten minste twee jaar op de huidige productielocatie in Beilen overeengekomen.
Ook binnen de logistieke organisatie onderzoekt Jumbo de mogelijkheden om te optimaliseren. Uit een eerder aangekondigd onderzoek naar de logistiek is naar voren gekomen dat een geautomatiseerd landelijk distributiecentrum voor medium- en slow movers veel voordelen biedt. Een geautomatiseerd distributiecentrum biedt Jumbo de mogelijkheid om nog efficiënter te werken en in te spelen op de behoeftes van klanten. Jumbo verwacht nog dit jaar tot een voorgenomen besluit over zo’n nieuw dc te komen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief