
Postuum eerbetoon aan Frank Weijers
· leestijd 1 minuut AlgemeenTijdens het Nationaal Food Congres is de begin dit jaar overleden Frank Weijers, tot eind 2015 general manager van Unilever Benelux, postuum verkozen tot Foodmanager van het Jaar. De jury wil op deze wijze niet alleen eer betonen aan Weijers als bevlogen manager, maar wil hiermee tevens haar waardering tot uitdrukking brengen voor de grote maatschappelijke betrokkenheid die Weijers jarenlang aan de dag heeft gelegd.
De bekendmaking was in handen van Johma-directeur Erik Bras, vriend en oud-collega van Weijers. Hij reikte de award, behorend bij de titel Foodmanager van het Jaar, uit aan de echtgenote en de kinderen van Weijers.

“Parallel daaraan heeft hij zich jarenlang beijverd voor maatschappelijke doelen. Hij heeft in zijn functies bij Unilever altijd de verbinding gezocht tussen het bedrijfsleven en doelen als de bestrijding van obesitas, de bevordering van sport en bewegen en hulp aan minder bedeelden. We noemen onder andere de jarenlange partnership tussen Unilever en de Johan Cruyff Foundation, NOC*NSF en de KNVB en de hulp van Unilever aan de Voedselbank in Rotterdam.”
Weijers, ooit bij Unilever begonnen als Unox-trainee en die zichzelf altijd vooraleerst als marketeer zag, volgde in 2011 Peter ter Kulve op als hoogste baas van Unilever in ons land. Na zijn overlijden, op 29 januari van dit jaar, werd Conny Braams aangewezen als zijn opvolger.
De Foodmanager van het Jaar is een initiatief van FoodPersonality, maandblad voor de supermarktsector. De prijs bestaat sinds 1997 en het is dit jaar dus de 20e keer dat een Foodmanager van het Jaar wordt gekozen.

De jury van de uitverkiezing van de Foodmanager van het Jaar bestaat uit de laatste vijf Foodmanagers van het jaar. Dat waren dit jaar Gerard van Dulmen (directeur inkoop Superunie), Frits van Eerd, (bestuursvoorzitter Jumbo Supermarkten), Marcel Oosterwijk (algemeen directeur Lidl Nederland), Sander van der Laan (CEO Action) en Peer Swinkels (chief commercial officer Bavaria). Daarnaast bestond de jury uit René van Klooster als voorzitter van de Raad van Advies van het Nationaal Food Congres en Gé Lommen (niet-stemhebbend voorzitter) als hoofdredacteur van FoodPersonality.

