Sligro verkoopt Emté aan Jumbo en Coop
Sligro verkoopt Emté aan Jumbo en Coop Shelflife

Sligro verkoopt Emté aan Jumbo en Coop

· leestijd 1 minuut Algemeen
Sligro maakt vanochtend bekend dat het supermarktdochter Emté verkoopt aan Jumbo en Coop. Officieel heet het dat ‘verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de verkoop van alle aandelen van Emté Holding B.V. en haar dochterondernemingen Emté Supermarkten B.V., Emté Franchise B.V. en Emté Vleescentrale B.V., door Sligro aan het consortium van Jumbo en Coop.’
Verder maakt Sligro bekend dat het verwacht met Jumbo overeenstemming te bereiken over een meerjarig contract waarbij Sligro als preferred partner van La Place zal optreden. De voorgenomen verkoop beslaat de 130 supermarktlocaties, de distributiecentra in Kapelle en Putten, de Vleescentrale in Enschede en de ondersteunende operationele en commerciële afdelingen van Emté op het hoofdkantoor in Veghel. Bovendien wordt beoogd gelijktijdig, in een separate transactie, het winkelvastgoed van de supermarkten aan hetzelfde consortium te verkopen. Het betreft 27 vastgoedlocaties.
In 2017 bedroeg de omzet van de supermarkttak van Sligro € 828 miljoen, goed voor een marktaandeel van circa 2,5%. Bij deze activiteiten zijn circa 6.200 medewerkers oftewel circa 2.700 FTE betrokken.
Afgelopen januari sprak Sligro de verwachting uit in de loop van dit jaar een transactie rondom de supermarktactiviteiten bekend te kunnen maken. Lange tijd was het gevoelen dat Sligro niet happig was op een verkoop aan plaatsgenoot Jumbo. Het bij de verkoop betrokken nieuwe partnership tussen Sligro en La Place kan de deal voor Sligro in een nieuw daglicht hebben geplaatst.
Uitgangspunt bij deze transactie is dat uiteindelijk 2/3 van de ‘Emté-business’ bij Jumbo en 1/3 bij Coop zal worden geïntegreerd. Jumbo en Coop hebben in het verleden eerder succesvol samengewerkt bij overnames en zien ook deze integratie met vertrouwen tegemoet. Partijen streven ernaar om de transactie in de loop van 2018 af te ronden. Alle betrokken medewerkers gaan mee over naar het consortium, aldus het persbericht.
Wat Jumbo en Coop voor Emté betalen is niet door Sligro bekend gemaakt, maar gesproken wordt over een totale waarde van € 410 miljoen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief