Maaltijdbezorgers Takeaway en Just Eat willen fuseren
Maaltijdbezorgers Takeaway en Just Eat willen fuseren Shelflife

Maaltijdbezorgers Takeaway en Just Eat willen fuseren

Algemeen

Maaltijdbezorger Takeaway.com (Thuisbezorgd.nl) is voornemens te fuseren met zijn Britse rivaal Just Eat. Het fusiebedrijf - Just Eat Takeaway.com - zou een notering aan de Londense beurs nastreven, terwijl het hoofdkantoor in Amsterdam wordt gevestigd. Afgelopen jaar verzorgden de twee bedrijven samen 360 miljoen orders voor een totaal van € 7,3 miljard.

Gezamenlijke vertegenwoordigen de twee maaltijdbezorgers een beurswaarde van meer dan € 10 miljard. De fusie behelst een aandelenruil: Takeaway biedt 0,09744 aandelen voor één aandeel in Just Eat. Daarmee waardeert de maaltijdbezorger zijn concurrent op €5,5 miljard, wat meer is dan de eigen beurswaarde van € 5,05 miljard afgelopen vrijdag.

Zo bezien is het Nederlandse Takeaway de onderliggende partij en krijgt het straks een belang van 47,8% in het fusiebedrijf. En dat terwijl de beurswaarde van de Nederlandse maaltijdbezorger de laatste tijd groter was. Daar staat dan weer tegenover dat Just Eat een hogere omzet boekt en het afgelopen jaar winst maakte.

Takeaway (Thuisbezorgd.nl) werkt onder meer met Albert Heijn samen voor de bezorging van AH to Go-assortiment in een deel van Amsterdam.  En bij Allerhande Kookt, Albert Heijns eigen maaltijdenservice, wordt samengewerkt met zowel Thuisbezorgd.nl als concurrent Deliveroo. Albert Heijn worstelt met de razendsnelle groei van het thuisbezorgen van maaltijden in met name binnensteden. Die zetten de omzet van supermarkten in die marktgebieden onder druk.

De aandeelhouders van beide bedrijven moeten nog instemmen met de voorgenomen fusie.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief