Afbeelding

Supermarkt.team organiseert stagemarkt op Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Door: Dave van Loon FPWork

In samenwerking met studievereniging Gusto organiseerde Supermarkt.team gisteren een stagemarkt op Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN). De stagemarkt is gericht op studenten van de opleiding Food & Business aldaar. Het is voor de tweede keer dat deze stagemarkt wordt georganiseerd. Een twintigtal bedrijven - zowel fabrikanten als retailers - nemen eraan deel.

In een krappe arbeidsmarkt zijn ook bedrijven in de levensmiddelensector continu op zoek naar talent. Met het bieden van stageplaatsen leveren bedrijven niet alleen een bijdrage aan de kwaliteit van opleidingen, het is tevens een mooie manier om vroegtijdig kennis te maken met potentiële nieuwe werknemers. Tegelijkertijd hebben studenten nog vaak moeite met het vinden van geschikte stageplaatsen. Door het ontbreken van de juiste contacten en netwerken komt een juiste match regelmatig niet tot stand.

Ontstaan vanuit een stageproject (!) bij Shelflife Publishing (uitgever van Supermarkt.team en FoodPersonality) worden studenten en bedrijven daarom bij elkaar gebracht en gematcht. De studenten van de opleiding Food & Business worden opgeleid tot breed inzetbare foodprofessionals en lopen meerdere stages tijdens hun opleiding. De studenten waren speciaal voor deze stagemarkt uitgeroosterd om aanwezig te kunnen zijn.

Studievereniging Gusto zorgt zogezegd voor de studenten en Supermarkt.team/FoodPersonality zorgt met de uitgebreide contacten in de sector voor de bedrijven, van groot tot klein. Deelnemende bedrijven waren onder meer Bonduelle, Coca-Cola, Enrico, Haribo, Mondelez, Reckitt en Vivera. Ook een tweetal retailers waren van de partij: Aldi en Udea (het bedrijf achter Ekoplaza en Marqt).

Geïnteresseerd in deelname aan een volgende stagemarkt, neem dan contact op met Tim van den Brink.  

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief