Nieuwerkerk aan den IJssel:
eerste vracht uit Plus-dc Oss.
Nieuwerkerk aan den IJssel: eerste vracht uit Plus-dc Oss. Guido Benschop

Nieuw Plus-dc Oss in gebruik genomen

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

Plus neemt vandaag haar nieuwe distributiecentrum in Oss in gebruik. De eerste vrachtwagen is vanuit Oss aangekomen in Nieuwerkerk aan den IJssel om Plus Te Kulve te bevoorraden met de eerste rolcontainers vol producten. Drie jaar geleden is gestart met de bouw van dit hypermoderne, gemechaniseerde distributiecentrum. 

De ingebruikname is dan ook een belangrijke mijlpaal voor de supermarktketen. Rowell Versleijen, directeur Supply Chain: “Goed eten verbindt iedereen, elke dag weer. Om dit te realiseren is het belangrijk dat onze winkels zo optimaal mogelijk bevoorraad worden. Door dit nieuwe distributiecentrum verbeteren we de beschikbaarheid en richten we onze keten nog efficiënter en duurzamer in. Ik ben enorm trots op het team van enthousiaste collega’s en zie ernaar uit om hier samen een succes van te maken.”

Hypermodern en duurzaam distributiecentrum

Het nieuwe distributiecentrum gaat de vier bestaande distributiecentra van Plus vervangen en samen met het distributiecentrum in Gieten alle Plus- en Coop -upermarkten voorzien van hun houdbare producten. Het gebouw staat op industriegebied Vorstengrafdonk, is gebouwd op 9,3 hectare grond (19 voetbalvelden) en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn aanpassingen in de akoestiek gedaan om geluid zo veel mogelijk te minimaliseren.

Maatschappelijk verantwoord bouwen

Als verantwoorde supermarkt kiest Plus er bewust voor om duurzaam te bouwen. Er is gekozen om gebruik te maken van de BREEAM-methodiek, waarbij getoetst wordt op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting, 11.000 zonnepanelen, duurzame materialen als FSC hout en zorgen duizenden infiltratiekratten in de grond voor een goede waterberging.  Het nieuwe distributiecentrum heeft daarmee het hoogste BREEAM-ontwerpcertificaat (Outstanding) gekregen en is zo klaar voor de toekomst. Komende periode worden stapsgewijs alle activiteiten van de overige Plus-distributiecentra in Middenbeemster, Hendrik-Ido-Ambacht, Haaksbergen en Ittervoort overgebracht naar DC Oss.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.