Afbeelding

Marshoek gaat op in De Jong & Laan

· leestijd 1 minuut Nieuws

Marshoek, dat in de supermarktsector bekend is omdat het voor veel supermarktondernemers en ook formules de administratie, boekhouding etc. of delen daarvan voor haar rekening neemt (financiële administratie, salarisadministratie, maar ook managementadvies etc.), wordt onderdeel van De Jong & Laan (op de foto v.l.n.r.: Roland Ogink/De Jong & Laan, Ton van Loon/Marshoek, Marco Lokhorst/De Jong & Laan, Horst in ’t Veld/De Jong & Laan, fotobron: De Jong & Laan/Marshoek).

De Jong & Laan is een accountancy- en adviesorganisatie waar investeringsmaatschappij Waterland achter zit en De Jong & Laan blijkt kennelijk sinds die participatie bezig aan een ‘buy & build’-strategie, het overnemen van kleinere partijen om zodoende een grotere schaal te bereiken. De Jong & Laan wil een landelijke marktpartij worden en beschouwt de overname van Marshoek als een stap in die richting, omdat Marshoek een financieel specialist is in de detailhandel. Marshoek omvat ongeveer honderd medewerkers en is gevestigd in Utrecht.

Marco Lokhorst, algemeen directeur van De Jong & Laan, meldt dat Marshoek wordt gezien als een vooroploper op het gebied van het gebruik van advies en consultancy op grond van data. Ton van Loon, directeur-eigenaar van Marshoek, wijst erop dat Marshoek ‘marktleider’ is als financieel specialist in de detailhandel. Tegelijkertijd wijst hij er ook op dat de krapte op de arbeidsmarkt een sta-in-de-weg is voor verdere groei van Marshoek. “We hebben een grotere spelers achter ons nodig om onze groei-ambities te realiseren.”

Van Loon zal partner worden van De Jong & Laan, en blijft directeur van Marshoek. De naam Marshoek zal ook blijven. Beide bedrijven melden dat er een programma gestart zal worden om de dienstverlening en processen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Marshoek en De Jong & Laan samen houdt een organisatie in van 850 mensen en 24 vestigingen. De diensten, bij elkaar, worden: accountancy, belastingadvies, specialistisch advies als corporate finance, subsidie-advies, strategisch advies, personeelsadvies, familie-advies en ict-advies. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.