Afbeelding

Plus voert statiegeld in op flesjes van de sapapparaten

Nieuws

Sinds afgelopen zaterdag geldt de nieuwe statiegeldregeling op blikjes, maar Plus heeft bekendgemaakt dat het meteen een stap verder wil. De flesjes die klanten in de supermarkt gebruiken om zelf sinaasappelsap te pakken uit het sapapparaat met perssinaasappels, daar gaat Plus ook statiegeld voor vragen. (Foto: de entree van een Plus, met rechts achterin een sinaasappelsapapparaat, fotobron: archief FoodPersonality).

De regeling gaat deze week in, maar dat is ook afhankelijk van de voorraad flesjes die momenteel in de Plus-supermarkt voorradig zijn; die moeten eerst worden opgemaakt. Plus heeft besloten die huidige voorraad gewoon op te maken, het zou anders volgens Plus onnodige verspilling opleveren.

Op de flesjes van 250 en 500 ml wordt 15 cent statiegeld geheven en op de flesjes van 1 liter 25 cent. Plus volgt hiermee Jumbo en Albert Heijn die eerder al statiegeld invoerden op sapflessen. Plus meldt dat door de invoering van statiegeld op deze flesjes ruim 60.000 kg plastic wordt gerecycled.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.