Afbeelding

Picnic maakt reclame met ‘wat we uit Duitsland halen’

Nieuws

Picnic is een campagne begonnen met een soort claim van de parallelimport. Op de site van Picnic vertelt het klanten dat het A-merken uit Duitsland haalt. En op tv is nu een commercial te zien – in de vorm van stop-motionfilm – van een Picnic-autootje dat vol artikelen terugkeert naar de grens met Nederland en daar even wat gedoe heeft met de douane. De boodschap: ‘wij halen bekende A-merken uit Duitsland, want die zijn daar veel goedkoper’. Dan gaat het om merken als Nutella, Heinz, Pringles en Nivea.

Michiel Muller, ceo van Picnic, kreeg zelfs de gelegenheid om reclame te maken voor deze nieuwe stap van Picnic in het tv-programma Een Vandaag. We zeggen ‘een soort parallelimport’, maar, meteen toegegeven, dat is niet helemaal de waarheid. Picnic en Edeka zijn samen lid van inkooporganisatie Everest, in Amsterdam, opgericht door Edeka, dat ook al een tijd een belang heeft in Picnic. Het reclamefilmpje ‘Op reis voor de laagste prijs’ van Picnic is overigens hier te bekijken.

Edeka is de marktleider in de Duitse supermarktsector. Picnic is sinds ruim een jaar ook actief in het westen van Duitsland. Het zal hierbij om een gezamenlijke inkoop van Edeka en Picnic gaan. Eerder al meldden verschillende media dat Picnic zich niet meer wilde houden aan het adagium ‘we kopen artikelen bij de Nederlandse vertegenwoordigers van die internationale merkartikelfabrikanten’. Dat is in wetgeving verankerd, want Nederlandse consumenten hebben het recht om de informatie op artikeletiketten in het Nederlands te lezen.

Staat er alleen alles in het Duits (of een andere buitenlandse taal) op, dan mag dat niet. Maar: omdat Picnic deze etiketten in de eigen app in het Nederlands vertaalt, kan het op deze manier dit voorschrift omzeilen en uit Duitsland ‘sourcen’. Uiteraard vormen de zogezegd ‘uit Duitsland gehaalde artikelen’ slechts een klein deel van het Picnic-assortiment.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief