Afbeelding
Shutterstock

Vion reorganiseert: landenunits en nieuw leiderschapsteam

Door: Dave van Loon Nieuws

Vion Food Group gaat een aantal ‘strategische veranderingen doorvoeren om de activiteiten af te stemmen op de marktontwikkelingen’. De belangrijkste verandering betreft de oprichting van twee landenunits voor respectievelijk Duitsland en de Benelux. Daarnaast krijgt Vion ook een nieuw leiderschapsteam.

Met de landenunits wil Vion de efficiency vergroten en de banden tussen boeren en klanten op de thuismarkten aanhalen. Deze units houden toezicht op de aankoop van vee, de activiteiten op de slachterijen en vleesverwerkingslocaties en de verkoop van vlees. Om deze veranderingen in goede banen te leiden is een nieuw uitvoerend leiderschapsteam gevormd dat uit acht mensen bestaat onder aanvoering van ceo Ronald Lotgerink.

Het team bestaat naast Lotgerink uit cfo Tjarda Klimp, Philippe Thomas (verantwoordelijk voor de landenunit Duitsland), Leon Cuypers (verantwoordelijk voor de landenunit Benelux), Simon Morris (verantwoordelijk voor Foodservice), Mattijn Bak als chief transformation officer en Binne Visser als chief human resources officer. Freek van den Eijnden wordt verantwoordelijk voor de nieuwe unit Ingredients en zal ook de nieuwe functie Science and Sustainability gaan opbouwen.

David De Camp, de huidige coo Beef, heeft besloten geen rol op zich te nemen in de nieuwe organisatie. Hij blijft in functie tot eind september 2023 en zal de komende periode strategische projecten ondersteunen. De geplande veranderingen worden nog besproken met de ondernemingsraden van het bedrijf en worden in de komende maanden verder uitgewerkt. Vion is van plan de veranderingen vanaf het vierde kwartaal van 2023 door te voeren.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief