Afbeelding
Jumbo Supermarkten

Zo zien de nieuwe schappen en signing van Jumbo eruit

Door: Marieke Venbrux · leestijd 1 minuut Nieuws

Jumbo werkte aan een herinrichting van de schappen, zo werd vorige week bekend. Ook werden alle Jumbo-winkels voorzien van een nieuwe signing, met onder andere meer nadruk op prijs. Inmiddels zijn de veranderingen in de winkels zichtbaar, zoals ook op deze foto’s is te zien. 

De ‘operatie’ van Jumbo was onderdeel van de nieuwe richting die Jumbo in is geslagen: Jumbo moet terug naar zoals Jumbo bedoeld is - het is een uitspraak die we ceo Ton van Veen de laatste tijd geregeld in verschillende media en op LinkedIn hebben horen en zien doen.

Marktgevoel bij agf 

Jumbo-klanten moeten bijvoorbeeld op de agf-afdeling weer meer het ‘marktgevoel’ krijgen, zo zei Van Veen. Het dagaanbod moet voortaan op een aantrekkelijkere manier worden gepresenteerd, producten die die week extra goedkoop of juist in het seizoen zijn, worden daarom voortaan op een prominentere manier gepresenteerd, zoals hierboven de bloemkool.

Meer ruimte voor bulkproducten

Bij de kruidenierswaren worden op een aantal plekken populaire producten ‘groter en opvallender neergezet’: zie ook de foto hieronder. Het gaat volgens Jumbo om producten die vrijwel ieder huishouden regelmatig koopt en die de klant voor een lage prijs, maar van goede kwaliteit wil hebben. “Denk bijvoorbeeld aan meel, kristalsuiker en wc-papier”, zo zei een woordvoerster van Jumbo eerder. 

Signing: ‘handgeschreven’ & rood-geel 

Ook de signing is aangepast, zoals op deze foto’s duidelijk is te zien. Dat geldt zowel voor de signing bij de ‘reguliere’ schappen, als voor de prijscommunicatie bij de actiestellingen: grote ‘handgeschreven’ rood-geel-zwarte letters. De klant ‘kan er niet omheen’.


De nieuwe ‘actie-signing’ - zoals hier bij wijn en bier - moet een duidelijker prijssignaal afgeven. 

‘En dat voor die prijs’ 

Tot slot wordt ook de nieuwe pay-off zichtbaar op verschillende plekken in het schap, zoals hier, bij de koffiemelk van het Jumbo-huismerk. Die nieuwe pay-off luidt: ‘En dat voor die prijs’.


De nieuwe pay-off van Jumbo ‘En dat voor die prijs’ wordt ook nadrukkelijk gecommuniceerd bij het schap.

Nieuwe tv-commercial: bakker John

Jumbo heeft niet alleen de schappen en signing in de winkels aangepast, het lanceerde vorige week ook een nieuwe tv-commercial, waarin het een nieuw ‘familielid’ introduceert: bakker John. Bakker John staat aan de basis van Broodgeluk, het nieuwe broodassortiment dat in augustus werd geïntroduceerd. Ook andere populaire bakkerijproducten zoals Jumbo’s bekroonde chocoladetaart, croissants en kaiserbroodjes komen in de marketingcampagne voorbij. De komende periode breidt Jumbo de familie verder uit met meer gezichten achter de producten van Jumbo. 

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief