V.l.n.r. Martijn Wester (digital marketing manager), Melissa van Bodegraven (marketing manager) en Daan Zwetsloot (online marketeer).
V.l.n.r. Martijn Wester (digital marketing manager), Melissa van Bodegraven (marketing manager) en Daan Zwetsloot (online marketeer).

ABN Amro Retailer of the Year: Dirk weer beste supermarkt, Foodello beste nieuwkomer

Door: Dave van Loon Nieuws

Opnieuw is Dirk van den Broek de publiekslieveling bij de Retailer of the Year-verkiezing. Voor het vijfde jaar op rij wint Dirk deze consumentenprijs tijdens de ABN AMRO Retailer of the Year-verkiezingen in de categorie ‘supermarkten’. Ruim 160.000 consumenten brachten dit jaar hun stem uit op meer dan 500 Nederlandse retailers.

Melissa van Bodegraven, marketingmanager Dirk, nam de prijs in ontvangst: “Een fantastische bekroning op het harde werk van alle 12.500 Dirk-collega’s die zich dag in, dag uit inzetten voor onze klanten. Zij zorgen voor gezellige winkels met verrassend assortiment voor de laagste prijzen van Nederland. En dat laatste aspect, prijs, blijft de belangrijkste factor voor de consument om Dirk tot favoriet te benoemen. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat we de goedkoopste supermarkt van Nederland blijven.”

Retailer of the Year

Tussen 11 mei en 27 juli konden consumenten stemmen op hun favoriete retailer. Hierbij beoordeelden zij winkelformules op een zes aspecten: prijs, assortiment, klantvriendelijkheid, deskundigheid, koopgemak en uitstraling. Dirk maakt dankzij dit eindcijfer nog kans op de overall prijs als ‘Retailer of the Year’ die op 2 november wordt uitgereikt.


Campaign manager Maud Stet en marketing manager Bas Dekkers van Foodello.

In de categorie ‘nieuwkomer’ wint dit jaar het van oorsprong Finse Foodello. Deze online supermarkt stelt zich ten doel voedselverpilling tegen te gaan door restpartijen op te kopen van producten die tegen hun tht-datum aanlopen en deze voordelig aan consumenten aan te bieden. Ter illustratie: Foodello biedt vandaag Pringles-chips met een tht-datum van 25 september aan voor € 0,01. Marketing manager Bas Dekkers ziet de prijs als een aanmoediging om door te gaan met de missie van Foodello.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures