V.l.n.r. Mayte Oosterveld, Duncan Hoy en Fred Bosch bij de aankondiging van de fusie tussen Plus en Coop in 2021.
V.l.n.r. Mayte Oosterveld, Duncan Hoy en Fred Bosch bij de aankondiging van de fusie tussen Plus en Coop in 2021.

Plus: Mayte Oosterveld en Fred Bosch worden ‘interim co-ceo’

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

De Raad van Commissarissen van Plus heeft besloten om Mayte Oosterveld en Fred Bosch per 1 januari 2024 te benoemen tot interim co-ceo’s van Plus. Kennelijk wil Plus ruim de tijd nemen om een definitieve opvolger voor de vertrekkende ceo Duncan Hoy te vinden.

Duncan Hoy kondigde begin oktober zijn vertrek aan. De aankondiging volgde op het vertrek van meerdere directieleden waaronden Peter van Mourik en Maarten Ebben. Er waren echter ook berichten dat een deel van Plus-ondernemersachterban ontevreden was over Hoy. Onder leiding van Duncan Hoy kwam in 2021 de fusie tussen Plus en Coop tot stand, waarmee de op twee na grootste servicesupermarkt van Nederland werd gecreëerd. De integratie en ombouw verloopt echter verre van soepel.

Harry Bruijniks, voorzitter Raad van Commissarissen: “Ik kondig met vertrouwen aan dat Mayte en Fred als co-ceo’s deze interim rol op zich nemen. Zij hebben daarbij de volledige steun van de Raad van Commissarissen. Beiden hebben aanzienlijke ervaring binnen het supermarktbedrijf en zij vullen elkaar uitstekend aan. Samen delen zij de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken tijdens de interim periode. Het zorgt ervoor dat er een goede overgang plaatsvindt en dat de bedrijfsvoering ongestoord doorgaat. Wij zijn ervan overtuigd dat dit leiderschapsteam in staat is de organisatie succesvol te leiden tijdens deze periode.”

Plus meldt verder dat de zoektocht naar een nieuwe ceo ‘reeds is gestart’. Zodra daar nieuws over is, wordt daarover bericht, aldus Plus. Kennelijk wil Plus ruim de tijd nemen voor het vinden van een opvolger. Mayteveld (thans cfo) en Bosch (eindverantwoordlijke voor Coop) worden immers pas over anderhalve maand benoemd, terwijl het vertrek van Hoy al bijna anderhalve maand bekend is.


Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures