Afbeelding
F.P.Fazzi

Poiesz neemt Coop over in Beerta

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws


De Coop in het Groningse Beerta komt in handen van Poiesz Supermarkten. Daarover hebben Plus en Poiesz overeenstemming bereikt. Met de overname versterkt Poiesz zijn positie in Oost-Groningen en beschikt de supermarktketen straks over 76 vestigingen.

Poiesz sprak eerder al de verwachting uit dat het meerdere vestigingspunten zou gaan toevoegen waarmee het zijn marktpositie in Noord-Nederland wil versterken. Hierbij wordt de focus onder andere gelegd op de uitbreiding van het aantal vestigingen in de zogenoemde kleine kernen. In Noord Nederland is Poiesz, ‘door haar veelomvattende binding met de regio’, naar eigen zeggen goed in staat om een duurzaam gezonde exploitatie van relatief kleine vestigingspunten te bewerkstelligen.

In de komende periode zullen de voorbereidingen worden getroffen voor de feitelijke ombouw van de huidige Coop van ondernemer Bas Wijsbeek naar de Poiesz-formule. Vanaf eind februari 2024 zal de winkel tijdelijk gesloten zijn om vervolgens eind maart 2024 weer te heropenen als Poiesz-filiaal. Volgens Super-Data gaat het om een winkel van 564 m2 wvo. Het is de enige supermarkt in het dorp. Grotere concurrenten zijn Albert Heijn, Jumbo en Plus in het nabijgelegen Winschoten. De gemeente Oldambt, waartoe Beerta behoort maar bijvoorbeeld ook Winschoten en Scheemda, telt in totaal 16 supermarkten. Voor Poiesz is het de eerste vestiging in de gemeente.

“De supermarkt in het mooie Beerta is voor Poiesz een waardevolle toevoeging aan het bestaande winkelbestand in dit deel van Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we onze marktpositie als supermarkt van en voor het Noorden ook in Oost Groningen nog beter etaleren”, aldus algemeen directeur Piet Smit.

De supermarkt in Beerta ondergaat volgens Poiesz een ware metamorfose; na de ombouw zal er sprake zijn van een ‘hypermoderne Poiesz’. Alle specifieke formule-elementen, zoals de ruim gesorteerde groenteafdeling, de ambachtelijke bakkerij en slagerij, een borrelshop, een zelfscanplein, een servicekassa, de bloemen- en plantenafdeling, diepvriesassortiment, gekoelde en niet gekoelde kruidenierswaren zullen aanwezig zijn.

Als onderneming spreekt Poiesz in het bijbehorende persbericht uit er opnieuw trots op te zijn dat het Noorden van Nederland weer meer ‘groen en oranje kleurt’. Ook de komende periode wordt er vanuit het ingezette groeipad doorgebouwd aan het verder versterken van de unieke positie die Poiesz in het Noorden heeft.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.