De Dutch Food Week wordt 'De Week van Ons Eten', maar de Nationale Food Quiz blijft.
De Dutch Food Week wordt 'De Week van Ons Eten', maar de Nationale Food Quiz blijft.

Dutch Food Week wordt ‘De Week van Ons Eten’

Door: Dave van Loon Nieuws

De tweede week van oktober wordt voortaan ‘De Week van Ons Eten’. Dat heeft de organisatie van de Dutch Food Week besloten. Met het Nederlandstalige vervolg wil de organisatie beter aansluiten bij het Nederlandse publiek om te laten zien wat we in Nederland weten, kunnen en doen op het gebied van ons eten.

‘De Week van Ons Eten’ wil onder het motto ‘weet wat je eet’ mensen in Nederland een beetje bewuster maken van de waarde van ons eten. Dan gaat het over onze gezondheid, duurzaamheid, als sociaal bindmiddel (het leven moet ook gezellig zijn) en over de economische en strategische waarde voor ons land.

De organisatie wil er daarnaast aan bijdragen dat boeren, tuinders, vissers, levensmiddelenbedrijven en betrokken organisaties eromheen het gesprek aangaan met de samenleving en er een gerespecteerd en geïntegreerd onderdeel van zijn.

‘De Week’ wordt dit jaar geopend op 3 en 4 oktober in Bolsward. Onderdelen zijn onder meer de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruit Dag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende ‘Ontmoet De Boer Dag’ op zaterdag 12 oktober. Daarnaast vinden vele honderden activiteiten in het hele land plaats van 5 t/m 12 oktober. Initiatieven die te maken hebben met ons eten kunnen zich hier aanmelden.

De Week van Ons Eten is een initiatief van Dutch Food Week, opgezet door de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Health-Holland, de Ministeries van LNV en EZK en diverse bedrijven en instanties.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.