Afbeelding

G’woon-macaroni is helemaal niet zo g’woon

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Nieuws

Boon Food Group maakt in de Boon’s Markt in Barendrecht verse maaltijden. Die worden ter plekke bereid. Sommige daarvan dragen als merknaam G’woon, het ‘huismerk’ van Superunie (foto: verse macaroni met de merknaam G’woon, fotobron: archief FoodPersonality). En wat Superunie betreft, moet Boon Food Group daarmee stoppen.

In FoodPersonality maart – die vandaag en morgen verschijnt – staat een reportage van de opnieuw verbouwde Boon’s Markt in Barendrecht, een filiaal dat voor Boon Food Group als een paradepaardje geldt – qua omzet weten we dat niet, maar kijken we naar het aanbod, dan begrijpen we die omschrijving. Boon Food Group heeft daar flink uitgebreid. En dat gaat het name om het aanbod maaltijden die in die Boon’s Markt zelf bereid worden.

Bij die maaltijden zagen we G’woon-macaroni, ‘ofwel ‘g’woon’, als we de merknaam schrijven zoals Superunie en Superunie-leden dat willen, immers, met een kleine letter g. Wij vroegen ons af: kennelijk wordt G’woon ook als merknaam gebruikt voor verswaren zoals die macaroni. Zou dat iets nieuws zijn bij Superunie en Superunie-leden? Daar wilden we dan wel iets meer over weten, want G’woon als merk voor versartikelen zou een nieuwe stap zijn ‘in huismerkenland’.

Maar het tegendeel blijkt. In een reactie van Superunie blijkt dat dat niet het geval is. En Superunie gaat lid Boon Food Group vragen hiermee te stoppen, of heeft dat al aan Boon Food Group kenbaar gemaakt. Een grote onthulling is dit nou ook weer niet, maar het is wel opmerkelijk dat dit zo gaat, of is gegaan. We hebben nog geen officiële reactie van Boon Food Group momenteel. Vooralsnog gaan we ervan uit dat Boon zo snel mogelijk gehoor zal geven aan het verzoek van Superunie. G’woon, een misverstandje.

Bovendien, waarom zou je G’woon gebruiken als naam op je maaltijden? Niet G’woon, maar Boon’s zou net zo goed passen, misschien wel beter; dus ‘Boon’s macaroni’, in een Boon’s Markt. In deze situatie zou ook de pay-off van Boon’s Markt zeer van toepassing zijn: ‘het kan wél!’.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.