Afbeelding

Uitverkiezing FoodAwards 2024 van start

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

Met de start van de campagne waarin consumenten worden opgeroepen hun stem uit te brengen op hun favoriete nieuwe supermarktproducten, is de uitverkiezing van de FoodAwards van dit jaar de beslissende fase ingegaan. 78 geselecteerde introducties van het afgelopen jaar strijden de komende weken weer om de voorkeur van de consument.

Via diverse media - zowel online als in print - wordt vanaf vandaag de aandacht van consumenten getrokken om op de stemwebsite Foodaward.nl hun favoriete nieuwe supermarktproducten aan te wijzen. Op basis van selectiecriteria van het Retailcollege, de jury van de FoodAwards, is de daar gepresenteerde shortlist ontstaan. Daarbij moet opgemarkt worden dat in vergelijking met eerdere jaren 2023 als een bijzonder mager introductiejaar geldt.

Er is door A-merkartikelfabrikanten vanwege de inflatiecrisis van vorig jaar veel minder geïntroduceerd dan in eerdere jaren. Die bijzondere omstandigheid van extreme inflatie zorgt dit jaar voor een schrale introductielijst. Dat neemt niet weg dat er ook het afgelopen jaar wel degelijk aansprekende en vernieuwende producten in supermarkten zijn geïntroduceerd en die met recht aanspraak op een FoodAward maken.

Consumenten kunnen vanaf vandaag en tot en met 2 mei hun voorkeur kenbaar maken op de stemwebsite. Vervolgens bepaalt de FoodAward-jury, mede op basis van de voorkeur van de consument, welke producten een FoodAward winnen en welk product de FoodTopAward wint als beste introductie van het afgelopen jaar.

De juryleden - Thomas Douqué (Superunie), Marijtje Ophof (Jumbo, Ophof volgt dit jaar Michel Engelbertink op) en Jort Scholten (Albert Heijn) gebruiken bij het bepalen van de winnaars zowel de resultaten van de consumentencampagne als cijfers van Circana over de prestaties van de producten (immers, consumenten stemmen met het hoofd, maar als shoppers kopen ze toch vooral met de portemonnee).

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.