Afbeelding
Diederik van der Laan

Uien bij Plus biologisch, gisteren de aftrap

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Nieuws

Gisteren heeft Plus een begin gemaakt het voornemen om alleen nog biologische uien in het assortiment te hebben en geen reguliere. Die aftrap had de vorm van een presentatie in de Plus van ondernemer Koot in Abcoude (foto: de presentatie bij Plus Koot, fotobron: Plus Retail). Die Plus was ook de eerste Plus met de benaming ‘Briljant 2.0’, de werktitel voor de generatie Plus zoals die er vandaag de dag uit dient te zien.

Stapsgewijs kiest Plus ervoor om bij bepaalde verscategorieën het reguliere aanbod te vervangen door een biologisch aanbod. Waarbij Plus er duidelijk op hamert: ‘Klanten blijven dezelfde prijs betalen, de telers krijgen de meerprijs die bij biologisch past. Plus legt het verschil zelf bij’, aldus Plus in een begeleidend persbericht. Plus meldt ook dat het de eerste formule is die ‘onbewerkte uien’ volledig biologisch aanbiedt.

Het assortiment uien is momenteel nog niet volledig biologisch. De gele en rode uien in een verpakking van drie stuks zijn sinds gisteren in alle Plus-supermarkten biologisch, maar de uien in zakken van 1 en van 2 kg en de sjalotten volgen nog. Plus wijst erop dat het telers de tijd wil geven om het volume biologische uien uit te breiden.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.