Afbeelding

Verse groente en fruit centraal in nieuwe campagne Aldi (video)

Door: Dave van Loon Nieuws

‘Besparen was nog nooit zo zoet, vers en sappig’, is de titel van een nieuwe campagne van discounter Aldi waarin verse groente en fruit centraal staan. Het gaat om een omnichannel campagne waarmee Aldi de aandacht wil vestigen op de versheid en kwaliteit van het versassortiment voor de laagst mogelijke prijs.

In een persbericht zegt Aldi dat gezond eten toegankelijk moet zijn voor iedereen. Verse groente en fruit zijn daar een belangrijk onderdeel van. Vanuit de zes distributiecentra in Nederland worden er dagelijks verse producten over de winkels verspreid, veelal afkomstig van telers in Nederland. Alle verse groente en fruit uit Nederland is voorzien van het keurmerk On the Way to Planet Proof. Met dit onafhankelijke keurmerk werken boeren, telers en andere bedrijven aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, zuinig energie- en watergebruik, recycling, biodiversiteit en dierenwelzijn.

In de eerste tv commercial (de eerste die tot stand komt met reclamebureau Joe Public Amsterdam, waar Aldi sinds begin dit jaar mee samenwerkt) zien we een klant wegdromen bij de aanblik van verse druiven. Een zwoele stem maakt de beleving compleet: ‘Vers, sappig, zoet, verfrissend.’ De boodschap is duidelijk: op de groente- en fruitafdeling van ALDI vind je superverse producten van topkwaliteit. Plotseling komt de man weer terug in de werkelijkheid, als een andere klant er opgewekt aan toevoegt ‘Ja, en dat voor een prikkie!’. Dan neemt de inmiddels bekende AI voice-over het woord en kondigt Deze week nergens goedkoper aanbiedingen op groente en fruit aan.


De nieuwe commercial zal de komende periode in verschillende varianten worden ingezet. Ook in de eigen kanalen van Aldi en diverse betaalde media wordt de aandacht gevestigd op topkwaliteit groente en fruit voor de laagste prijs.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.