Afbeelding

Albert Voogd aan de slag bij Kwantum/Leen Bakker

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Albert Voogd (foto, fotobron: archief FoodPersonality) wordt met ingang van maart de nieuwe ceo van Home Fashion Group, het bedrijf achter woninginrichtingformules Leen Bakker en Kwantum. Daarmee stapt de jarenlang in de foodretailsector werkende Voogd over naar de non-fooddetailhandel.

Voogd was tot najaar vorig jaar op interimbasis ceo van Coop. Dat vloeide voort uit de herschikking van directiefunctie bij de fusiecombinatie Plus/Coop; Fred Bosch, algemeen directeur Coop tot aan de bekendmaking van de fusie, werd na die bekendmaking meteen financieel directeur van het nieuwe geheel en financieel directeur Mayte Oosterveld van Plus operationeel directeur. Naderhand werd Voogd aangetrokken als op interimbasis leidinggevende bij Coop. Maar in november werd Oosterveld weer financieel – en operationeel – directeur en werd Bosch weer directeur voor Coop.

Daarvóór was Voogd ceo van Detailresult. Hij was dat nog geen twee jaar, van oktober 2019 t/mei 2021. Voogd stapte meteen op toen Detailresult-Dirk-Dekamarkt bekendmaakte dat de twee afzonderlijke formules ook weer twee afzonderlijke bedrijven gingen worden en het mandaat van Detailresult in feite ontmanteld zou gaan worden. Vandaag de dag opereren Dirk en Dekamarkt los van elkaar, en vervult Detailresult voor de beide formules een aantal taken, zoals gezamenlijke productie.

Voogd werkte in het verleden jarenlang voor Albert Heijn, was lid van de directie, in functies op het gebied van formule, marketing, operations en merchandising. Dat waren wel jaren waarin Albert Heijn niet altijd even succesvol was. Zo’n tien jaar terug vertrok hij naar Makro in Brazilië. Dat was een verrassende stap, maar in de wandelgangen van de sector is er wel eens op gewezen dat Voogd een vrouw uit Brazilië als levenspartner heeft. Naderhand werkte hij als ceo voor Massmart, een formule in Zuid-Afrika en tegenwoordig onderdeel van Walmart.

Voogd volgt bij Home Fashion Group Debby Klein op. Zij was van begin 2018 t/m september 2020 algemeen directeur van Leen Bakker en daarna algemeen directeur voor Home Fashion Group als geheel.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief