Marc de Swart (foto: FoodClicks)
Marc de Swart (foto: FoodClicks) FoodClicks

Marc de Swart weg bij SuperTrade

Door: Dave van Loon Personality's

Bij horecagroothandelsinkoopvereniging Supertrade stapt directeur Marc de Swart (1964) op. De Swart werkte in het verleden jarenlang in de supermarkt- en levensmiddelensector, onder meer bij Superunie, Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria) en privatelabelkoffiemaker UCC (voorheen ‘Drie Mollen sinds 1818’).

Supertrade is een inkoopvereniging van horeca- en andere groothandels die niet of nauwelijks aan thuisverbruik leveren, maar aan horeca, foodservice en andere out-of-home-onderdelen, zoals Digross (niet te verwarren met de oude ‘Dirk-variant’ Digros, da’s met een s minder), Huuskes, Interkring-Vers, Chefs Culinar, Broekhuyzen en ‘Out-of-Home Partners’.

In een persbericht van Supertrade blijkt het om een verschil van inzicht over het te voeren beleid te gaan. De vereniging meldt: ‘het bestuur van SuperTrade (het bedrijf spelt z’n naam met een hoofdletter t in het midden, red.) heeft een toekomstvisie voor de inkoopvereniging geformuleerd die niet aansluit op de persoonlijke ambitie van haar directeur Marc de Swart en daarom gaat hij SuperTrade verlaten’.

Voorzitter Léon Heijneman bedankt De Swart voor de wijze waarop hij twaalf jaar leiding heeft gegeven aan Supertrade. De Swart meldt in het bericht dat zijn werk bij Supertrade ‘een mooie reis is geweest, met veel hoogtepunten en ook dieptepunten’. En verder: “De koffer zit vol met ervaringen die voor mij deze reis bijzonder interessant heeft gemaakt.” Het is niet bekendgemaakt per wanneer De Swart officieel uit dienst treedt, noch is er een opvolger bekendgemaakt.

De Swart was van 1990 t/m 2000 inkoopmanager bij Superunie, van 2000 t/m 2005 commercieel directeur bij Swinkels Family Brewers en van 2005 t/m 2009 algemeen directeur bij UCC. Inmiddels is De Swart met een eigen adviesbureau begonnen, DSA, ‘De Swart Advies’.


Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief