Afbeelding

Dior Decupper na echec Meatless Farm bij Reemtsma

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Dior Decupper (foto, fotobron: archief FoodPersonality) is tot algemeen directeur benoemd van tabaksfabrikant Reemtsma in Duitsland, voor het werkgebied ‘DACH’, dat de landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk omvat. Daarmee heeft Decupper weer een nieuwe functie na het ongelukkige vertrek bij Meatless Farm, aanbieder van vleesvervangers.

Decupper werkte eerst jarenlang – van 2007 t/m 2019 – bij Imperial Brands dan wel rechtsvoorganger Imperial Tobacco, voornamelijk met als standplaats Parijs. Vervolgens ging ze eind 2019 aan de slag bij Upfield (o.a. Becel, Blue Band) als verantwoordelijke voor de landen Nederland, België en Frankrijk, met als standplaats Rotterdam. Eind 2021 echter vertrok zij bij Upfield om ‘global chief executive’ te worden bij vleesvervangerfabrikant Meatless Farm (met als standplaats Amsterdam).

Meatless Farm is opgericht door de Deen Morten Toft Bech, die na de aanstelling van Decupper zich meer op de start van het bedrijf in nieuwe landen zou gaan richten. Maar dat duurde niet lang. In een interview in Het Financieele Dagblad afgelopen september vertelde Toft Bech hoe moeilijk het inmiddels was geworden in die ‘overvolle markt’ van vleesvervangersproducenten, en ook vertelde hij dat een belangrijke investeerder eiste dat hij zelf weer volledig aan het roer zou gaan staan. Waar Toft Bech gehoor aan had gegeven. En dat hield in dat hij ‘zijn ceo’ had laten vertrekken, ten gunste van zichzelf. En dat was dus Decupper.

Ongeveer een half jaar later blijkt Decupper die directiefunctie bij Reemtsma te gaan vervullen. Met als standplaats Hamburg. De benoeming is met onmiddellijke ingang. Haar voorganger dient na twee jaar in die rol direct plaats voor haar te moeten maken. In haar rol bij Reemtsma is Decupper weer terug bij een onderdeel van Imperial, het tabaksconcern waar zij jarenlang voor werkte.

Het is trouwens opmerkelijk dat deze benoeming bekend is gemaakt. Naarmate de tabaksindustrie steeds meer omstreden is geraakt, maken tabaksfabrikanten in Nederland althans bijna nooit meer melding van aanstellingen van nieuwe directieleden en managers of het vertrek van hen. Het kan ook zo zijn dat mensen zich ervoor generen om te zeggen dat zij voor een productgroep werken die zo in het verdomhoekje is beland.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief