Afbeelding

Edwin de Maa algemeen directeur Hoogvliet

Door: Dave van Loon Personality's

Edwin de Maa (49) wordt met ingang van juni de nieuwe algemeen directeur van Hoogvliet. Momenteel is hij commercieel directeur en vervult Fred van Heyningen de functie van algemeen directeur, maar dat is op interimbasis. Van Heyningen begon afgelopen najaar bij Hoogvliet, nadat toenmalig directeur Dave Pieters bekend had gemaakt te willen stoppen vanwege privé-omstandigheden. Van Heyningen heeft een meer financiële achtergrond, met functies bij Rabobank, en hij was werkzaam bij Nature’s Pride, leverancier van zachtfruit aan supermarkten. Van Heyningen blijft voor Hoogvliet werkzaam, hij wordt directeur van de holding.

De Maa startte februari vorig jaar bij Hoogvliet als opvolger van Rutger van den Bout, een plotseling vertrek waar Hoogvliet verder nooit iets bekend over heeft willen maken. De Maa had daarvóór bij Detailresult gewerkt, maar daar was hij opgestapt bij de eerste tekenen van het uit elkaar halen van Detailresult, voorjaar 2021. De Maa was op dat moment commercieel directeur bij Detailresult.

De Maa werkte verder bij Ahold Delhaize/Albert Heijn, C1000 en Super de Boer, in verschillende assortiments- en categorymanagementfuncties. En bij Ahold Delhaize was een hij tijd lang ‘vice president’ en ‘senior director’ voor sourcing. Ten tijde van de fusie tussen Ahold en Delhaize was hij lid van het team dat de integratie tussen Ahold en Delhaize op inkoopgebied uitvoerde.

In het persbericht van Hoogvliet wijst voorzitter van de rvc Alfred Levi er o.a. op dat de ervaring van De Maa zowel binnen als buiten Hoogvliet belangrijk is geweest bij deze benoeming. De Maa zelf wijst op een programma dat Hoogvliet sterker en onderscheidender moet maken en ernaar uit te kijken om in de rol van ceo samen met collega’s dat programma voort te zetten. Hoogvliet meldt dat een opvolger van De Maa later bekend zal worden gemaakt.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief