Afbeelding
Mondelez

Mondelez: Marcin Dobrock volgt Jan Willem Balk op

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Marcin Dobrock wordt de nieuwe vice president & managing director van Mondelez Benelux. Hij volgt Jan Willem Balk op, die na zes jaar als topman voor de Benelux heeft besloten om het bedrijf te verlaten.

Op 1 april wordt Dobrock benoemd tot vice president & managing director bij Mondelez Benelux. Dobrock werkt al 14 jaar bij Mondelez, maar werkte daarvoor bij onder meer bij Nestlé en consultant Kearny. Bij Mondelez startte Dobrock als innovation lead voor chocolademerk Côte d’Or. Later vervulde diverse andere commerciële rollen. Zo was hij onder meer category director voor de kaascategorie in Zuid-Europa en licensing lead en innovation lead voor de chocoladecategorie in Europa.

Tot aan zijn benoeming vervult Dobrock de functie van senior director & managing director voor Polen en de Baltische staten, een functie die vanaf 1 april zal worden overgedragen aan Robert Sas, de huidige director sales small format in Polen. In zijn huidige functie werd Dobrock vooral geprezen omwille van zijn sterke leiderschapskwaliteit en toewijding. Marcin Dobrock: “De afgelopen jaren zijn we er niet alleen in geslaagd onze leiderspositie in de categorie chocolade en koekjes in Polen te handhaven en te versterken, maar ook de Baltische tak van Mondelez International verder uit te bouwen. Daarnaast hebben we de initiatieven op het gebied van verantwoord snacken versterkt. Zo werden in de fabriek in Plonsk koekjes geproduceerd met duurzaam tarwe van ons Europese Harmony-programma. Ik kijk er alvast naar uit om mijn ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau en samen met het Benelux leiderschapsteam de huidige groeiambities voor te zetten.”

Jan Willem Balk

De komst van Dobrock als nieuwe topman voor de Benelux komt voort uit het vertrek van de huidige topman, Jan Willem Balk. Hij kiest ervoor nieuwe uitdagingen aan te gaan buiten Mondelez en is voornemens een eigen bedrijf te starten. Balk, die sinds 2007 actief is bij Mondelez, hielp in zijn rol als vice president & managing director Benelux om een sterk en veerkrachtig team neer te zetten dat een lange termijn groeistrategie opstelde en de bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf wist te verwezenlijken.

Jan Willem Balk

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief