Oerbrood en Tarvo zelfstandig verder

0
Leestijd: < 1 minuut

De besturen van VOF Oerbrood en Tarvo VOF hebben samen met de directies van Bakkersland en Bake Five ‘de intentie uitgesproken’ om Tarvo en Oerbrood met ingang van 1 juli a.s. onafhankelijk van elkaar verder te ontwikkelen. Tot nu toe werd de broodmerken door Baker’s Basket B.V. aangestuurd.

 

De ontwikkeling van het Tarvo-concept zal vanaf 1 juli worden gecoördineerd door Bakkersland. De activiteiten rond Oerbrood zullen door Bake Five worden gecoördineerd. Oerbrood heeft in de afgelopen 11 jaar veel betekend voor de wijze waarop supermarkten hun aanbod van brood in kwalitatieve zin hebben kunnen opwaarderen, zowel op het gebied van producten (bijvoorbeeld Oer Pompoen en Oer Spelt), maar ook door duidelijke keuzes ten aanzien van de posities binnen het broodschap (biologisch, kwalitatieve invullingen, bake-off)

 

Tarvo koos de laatste 5 jaren voor een eenduidig distributiekanaal, een eigen doelgroep (gezinnen met opgroeiende kinderen) en als eerste voor duidelijke claims, die een goede aansluiting gevonden hebben bij de consument (o.a. plantaardige herkomst, lager zoutgehalte, Ik kies bewust-logo).

 

Ondanks de opsplitsing spreken besturen en directies hun grote waardering uit voor de wijze waarop de coördinatie van Oerbrood en Tarvo de afgelopen jaren door Baker’s Basket B.V. is uitgevoerd.