Ombouw Agrimarkt start 1 november

0
Leestijd: 2 minuten

Met ingang van 1 november 2019 gaat Jumbo drie van de zes aangekochte Agrimarkt-supermarkten ombouwen naar de Jumbo formule; de Agrimarkt in Goes krijgt een nieuwe bestemming als Jumbo Foodmarkt. Medio november heropenen de filialen in Roosendaal, Vlissingen, Middelharnis en Goes onder de Jumbo vlag. De Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland zijn verkocht aan Lidl. Jumbo heeft met deze partij overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed en de exploitatie van de winkels. Ook alle medewerkers van die vestigingen gaan over naar de nieuwe eigenaar; zij behouden hun bestaande arbeidsvoorwaarden.

Op donderdag 31 oktober gaan de Agrimarkt-supermarkten in hun huidige vorm dicht. Daaraan voorafgaand vindt een grootschalige uitverkoop van de winkelvoorraden plaats. Klanten worden geïnformeerd over de aanbiedingen per winkel.

Behoud karakter Agrimarkt

De om te bouwen winkels krijgen stuk voor stuk een eigentijdse Jumbo-uitstraling. Vanzelfsprekend gaan zij geheel volgens de unieke Jumbo formule draaien. Jumbo neemt zich voor zoveel mogelijk het plaatselijke karakter van de Agrimarkt winkels te behouden, inclusief het aanbod van verschillende lokale producten. Dat betreft in elk geval het populaire seizoensaanbod mosselen en meerdere goedlopende artikelen in de categorie Tuin en Dier. Klanten in het verzorgingsgebied van deze nieuwe Jumbo-winkels kunnen via Jumbo.com ook hun boodschappen laten thuisbezorgen of ophalen op een Pick Up Point.

Volgorde heropeningen

De winkels in Vlissingen en Middelharnis zullen in week 47 als eerste heropenen als Jumbo supermarkt, de week erna gevolgd door Roosendaal. In diezelfde week heropent de winkel in Goes als Jumbo Foodmarkt. Jumbo ziet geen goede mogelijkheden om de locaties in Oud-Beijerland en Terneuzen om te bouwen naar de Jumbo-formule, aangezien op korte afstand andere Jumbo-supermarkten zijn gevestigd. Jumbo is blij overeenstemming te hebben bereikt met Lidl over de overname van deze filialen.

De overgenomen supermarkten van Agrimarkt bevinden zich allemaal in Zuidwest Nederland. Half juli bereikten coöperatie CZAV, de toenmalige eigenaar van Agrimarkt, en Jumbo overeenstemming over de overname van de regionale supermarktketen. In een eerder stadium hadden de ondernemingsraden van CZAV en Jumbo al een positief advies gegeven over de overnameplannen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de overname onlangs goedgekeurd.