Afbeelding

Bij Gall & Gall loten om één whisky van € 93.000,-

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Opinie

Gall & Gall, de slijterijketen van Ahold Delhaize, heeft een bijzondere actie. Eentje waar maar weinig consumenten op in zullen gaan. Er is een whisky te koop. En die is niet zomaar te koop, want hij wordt verloot. En de gelukkige uit deze loterij mag dan vervolgens € 93.000,- aftikken. Want dat kost die fles.

Het gaat om een fles Árc-52 van de Schotse distilleerderij Bowmore. Over de hele wereld zijn er daar maar honderd van. Deze whisky heeft, aldus Gall & Gall, 52 jaar gerijpt ‘op sherry- en op Amerikaans eikenhouten vaten’ en zodoende een ‘ongeëvenaarde smaak’. Bovendien is de fles (zie foto, sfeerimpressie, fotobron: Gall & Gall) bijzonder, want: ontworpen door Aston Martin (ja, van de James Bond-auto’s en zo).

Maar stel, je hebt nog een ton op de bank over en je wil die fles hebben. Voor wie dat geldt: die kan zich vanaf vandaag (woensdag 29 november) inschrijven via het e-mailadres Arc52@dekuyper.nl. ‘At de kuyper’? Ja, Gall & Gall werkt bij deze actie samen met leverancier Kon. De Kuyper. En dan wordt er over twee weken geloot wie die fles mag kopen. Gall & Gall meldt dat de verkoop in de tweede helft van december zal plaatsvinden, in het filiaal aan de Dam in Amsterdam.

Bijzonder aan het persbericht van Gall & Gall is ook dat Nienke van de Streek aan het woord komt, die sinds enige tijd general manager is van Gall & Gall, maar daarvóór jarenlang marketingdirecteur was bij Aldi. Onder haar bewind begon Aldi met de campagne ‘Natuurlijk wel’, en die ging over lage prijzen.

Daar bedoelen we niks kwetsends of veroordelends mee, het is gewoon een bijzonder contrast, met zo’n fles van € 93.000,-. (Efkes fantaseren: in het gekste geval zal de gelukkige winnaar over een paar weken in die Gall & Gall-zaak verklaren dat hij in staat is geweest om die fles te kopen door jarenlang alle eten en drinken bij Aldi te hebben gehaald.)

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.