OSI sluit Bakx Foods in Veldhoven

0
Leestijd: < 1 minuut

Vleesproducent Bakx Foods sluit de deuren. De Amerikaanse eigenaar OSI Group trekt de stekker uit het bedrijf, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Bakx Foods levert hamburgers, kipburgers, grillburgers, vleesvervangers en satéproducten aan vrijwel alle Nederlandse supermarkten.

Bakx Foods, dat deel uitmaakt van Baho Food uit Wijchen, is sinds 2016 in handen van OSI, dat met 65 vestigingen en ruim 20.000 werknemers actief is in 17 landen en onder meer hamburgers maakt voor McDonald’s. hoven kwam destijds onder de vleugels van OSI doordat het Amerikaanse concern een meerderheidsbelang nam in het Nederlandse moederbedrijf Baho Food uit het Gelderse Wijchen. Onder Baho Food vallen een aantal vlees- en snackfabrikanten in Nederland en Duitsland waaronder Henri van de Bilt, Vital Convenience en Gelderland Frischwaren.

Bakx Food ging in 2013 al een keer failliet, maar kon toen worden overgenomen door Baho Food. De financiële problemen kwamen voort uit de fraude met paardenvlees door vleeshandelaar Willy Selten. Het Veldhovense bedrijf deed destijds zaken met Selten en moest grote hoeveelheden snacks voor de diepvries uit supermarkten terughalen.