Commercieel manager Retail Hans Sengers (l.) en commercieel en operationeel directeur Adriaan Vis tussen de Kanzi-appels in de proeftuin van FruitMasters in Geldermalsen. (Foto: Guido Benschop)
Commercieel manager Retail Hans Sengers (l.) en commercieel en operationeel directeur Adriaan Vis tussen de Kanzi-appels in de proeftuin van FruitMasters in Geldermalsen. (Foto: Guido Benschop)

Adriaan Vis nieuwe ceo FruitMasters

Door: Dave van Loon Personality's

Adriaan Vis volgt Kees de Kat op als ceo van fruittelerscoöperatie FruitMasters, dat hebben de leden van de coöperatie afgelopen week besloten. Kees de Kat, jaren terug inkoopdirecteur bij supermarktbedrijf Laurus, werkt al 12,5 jaar bij FruitMasters en vindt het tijd voor iets anders. Adriaan Vis is op dit moment commercieel directeur bij FruitMasters.

De Raad van Commissarissen draagt Adriaan Vis unaniem voor om de rol van Kees de Kat over te nemen. Vis is sinds oktober 2020 als commercieel directeur werkzaam bij FruitMasters en was eerder coo van A-ware Food Group. De komende periode zal een overdracht van taken plaatsvinden. Inmiddels is FruitMasters gestart met de oriëntatie om de directie weer op sterkte te brengen.

“Na 12,5 intensieve jaren bij onze coöperatie, die stevig staat op haar fundament was voor mij na rijp beraad, het moment daar om een volgende stap te maken met een andere focus en balans tussen werk en privé”, aldus De Kat. “Ik wil alle telers van onze mooie coöperatie bedanken voor het vertrouwen de afgelopen jaren en alle medewerkers en in het bijzonder Adriaan en de Raad veel succes wensen voor de toekomst.”

In de verklaring die naar de leden is uitgegaan wordt bij monde van voorzitter Jan Verkooijen teruggeblikt op de commerciële strategie van de afgelopen jaren en de geplande investeringen in een nieuw appelpakstation met hoogbouwmagazijn en een nieuw zachtfruitpakstation. Verkooijen is vol lof over De Kat, maar wijst er ook op dat het ketenrendement in de fruitteelt onder druk staat en dat dit het moment is om daarop te handelen. Die opdracht komt dus op het bordje van Vis te liggen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief