Afbeelding

Jorieke de Vries weg bij Lidl

Personality's

‘Head of marketing’ Jorieke de Vries heeft besloten Lidl te verlaten. Dat heeft zij deze week via LinkedIn bekendgemaakt. De Vries heeft bijna 14 jaar voor Lidl gewerkt. Daarvóór werkte zij bij merkenbureau Brand Republic, dat sinds zo’n zeven jaar ‘Matters Most’ heet. Voor zover we kunnen opmaken, was De Vries aanvankelijk niet in vaste dienst bij Lidl, maar vanuit haar eigen bedrijf De Vries Communicatie, dat zij steeds heeft aangehouden. Lidl heeft nog geen opvolger voor haar bekendgemaakt.

De Vries meldt op LinkedIn dat zij marketing bij Lidl vanuit het niets heeft opgebouwd en dat ‘mijn team en ik’ Lidl hebben ontwikkeld van ‘een Duitse discounter waar je enkel kwam vanwege een kleine portemonnee’ tot een ‘love brand’ en een ‘niet meer weg te denken supermarkt, waar je graag komt, ongeacht de grootte van je portemonnee’. Daar melden wij van FoodPersonality wel bij dat Lidl al in de jaren vóór De Vries’ rol voor de formule opzien baarde door producten in het assortiment te voeren die tot dan toe voor een hard discounter in Nederland ongebruikelijk waren, zoals visspecialiteiten en snacks, en een tijdelijk luxe assortiment voor kerst en Pasen.

De Vries heeft gemeld dat zij nog niet weet wat haar volgende stap in haar loopbaan is. Waarom zij bij Lidl is vertrokken, dat is niet duidelijk.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief