Afbeelding
PLOUS

Frank Klören vertrokken bij Boni

Personality's

Het blijkt dat Frank Klören (foto, fotobron: archief FoodPersonality) niet meer bij Boni werkzaam is. Klören was geruime tijd financieel directeur bij Boni, maar anders dan bij andere financieel directeuren was Klören de nummer twee in de organisatie, na eigenaar Bouke van der Wal. Klören was in de sector steeds meer ‘het gezicht van Boni’ geworden, te meer ook doordat Van der Wal daar zeer terughoudend in wil zijn.

Op zijn LinkedIn-pagina meldt Klören dat hij vooral belast is met financiën, personeelszaken, duurzaamheid en ict, en daarnaast voor ‘strategie’, ‘organisatie-ontwikkeling’ en juridische zaken. Dat omvat heel wat meer dan alleen financiën. Van de andere kant, bij een wat kleiner Superunie-lid en een formule met een regionale verspreiding zou een veelkoppige directie ook vreemd zijn.

Klören is sinds begin juni al weg. Boni heeft nog geen opvolger bekendgemaakt, waarschijnlijk is het bedrijf nog met die opvolging bezig. Het is evenmin bekend met welke reden of aanleiding Klören is vertrokken, of bij wie dat initiatief van dat vertrek heeft gelegen, de organisatie of Klören zelf.

Klören was sinds 2014 werkzaam bij Boni, en met dat aantal dienstjaren en die functie van ‘tweede persoon in de leiding’ moet zijn invloed vast groot zijn geweest. Vóór zijn periode bij Boni werkte Klören bij Rabobank. De laatste zes jaar als ‘senior relationshipmanager food & agri, grootbedrijf’. Daarvóór was hij ‘manager grootzakelijk’ bij Rabobank Alblasserwaard ‘noord en oost’.

Verder blijkt hij zich privé te beijveren voor het behoud van molens. Hij is voorzitter van ‘Stichting Molen de Vriendschap’ in het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf en lid van de raad van toezicht van ‘Stichting Instandhouding Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden’. Bleskensgraaf maakt deel uit van de regio Alblasserwaard.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief