V.l.n.r. Michel Engelbertink, Timo Hoogeboom, Nicole Freid en Joachim Niehoff.
V.l.n.r. Michel Engelbertink, Timo Hoogeboom, Nicole Freid en Joachim Niehoff. Rob Keeris

Nicole Freid volgt Timo Hoogeboom op als ceo bij Hak

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Hak maakt bekend dat Timo Hoogeboom per 1 september zijn functie als ceo bij Neerlands Glorie Groenten & Fruit (NGG&F) en Hak neerlegt. Nicole Freid, nu verantwoordelijk voor Marketing en Innovatie bij Hak, volgt hem op. Met het aantreden van Freid zet de organisatie door op de huidige groeistrategie, die wordt aangejaagd door verduurzaming en innovatie.

Hoogeboom zwaait hiermee na 11 jaar af. Hij wist in die tijd Hak succesvol om te bouwen van een traditioneel groenteconservenbedrijf in de Benelux dat groente verkocht voor de maaltijd met ‘aardappelen, groenten en vlees’, naar een moderne Europese speler die ook groenten in stazak en koelverse producten verkoopt. Een bedrijf dat een voortrekkersrol vervult in plantaardige voeding en duurzame lokale teelt, aldus Hak.

Nicole Freid is al ruim tien jaar aan boord bij Hak als directeur Marketing en Innovatie en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van van het bedrijf. Naast haar werk bij Hak is Freid actief als bestuurder bij de bond van Adverteerders. Eerder deed Freid ervaring op als marketeer bij bekende A-merken in de FMCG-sector.

Hoogeboom en Freid (op de foto de Hak-directie tijdens de uitreiking van de FoodAwards, afgelopen mei. Hak ontving toen een FoodQualityAward voor hun duurzaamheidsinspanningen, waaronder de omschakeling op biologische teelt) werkten het afgelopen decennium al samen aan de langetermijnstrategie van Hak. Mijlpalen waren de oprichting van Hak Fresh, door de overname van een partij in koelverse producten, de ontwikkeling van de stazak, de overname van Four Seasons Foods en de groei van Hak in Duitsland - mede door de overname van Foodeko GmbH. Hoogtepunt was het behalen van de B corp-certificering begin dit jaar.

Hoogeboom over zijn afscheid: “Het was voor mij een grote eer om aan dit fantastische bedrijf leiding te mogen geven. Een bijzondere periode in mijn leven, waarin ik met heel veel plezier en dankbaarheid zal terugdenken en die ik voor geen goud had willen missen. Ik ben heel blij dat juist Nicole het van mij gaat overnemen.”

Walter Seib, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij NGG&F, zegt: “Timo Hoogeboom heeft Hak en NGG&F met een langetermijnstrategie gericht op duurzaamheid, waardecreatie en differentiatie naar een volgend niveau weten te brengen. Dat is een enorme prestatie, waar wij hem voor willen bedanken. We zijn blij met de aanstelling van Nicole Freid als een waardig opvolger. Ze heeft veel hart voor Hak, respect voor de waarden waar het bedrijf op is gebouwd, maar staat ook voor vernieuwing, groei en een toekomstgerichte aanpak.”

Nicole Freid kijkt uit naar haar nieuwe functie: “Het is een hele eer om het stokje van Timo te mogen overnemen. Hij laat een prachtig bedrijf achter dat gereed is voor de toekomst. Ik ben er klaar voor om aan het volgende hoofdstuk te gaan bouwen. De missie van Hak om iedereen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten blijft daarbij leidend. De recent uitgesproken ambitie om over te gaan naar 100% biologisch voor de Nederlandse teelt in 2027 is een stevige uitdaging, maar die ga ik graag aan, samen met de andere collega’s bij Hak en NGG&F.”

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief