Afbeelding

Bram Westenbrink nieuwe cco Heineken

Personality's


Heinken heeft Bram Westenbrink benoemd tot chief commercial officer (cco). Hij volgt James Thompson op die te kennen heeft gegeven het bedrijf te zullen verlaten. Westenbrink werkt al sinds 2003 bij de bierbrouwer - hij startte er als trainee - en was tot aan zijn benoeming tot cco global head Heineken brand.

Tijdens zijn carrière bij Heinken was Wenstenbrink onder meer marketingdirecteur bij Heineken Nederland. Hij beschikt echter ook over de nodige buitenlandse ervaring. Zo werkte hij onder andere als marketingdirecteur voor Heineken in Hongarije en werkte hij een tijd als ‘vice president marketing’ voor Heineken in Brazilië. In zekere zin is Westenbrink ook de opvolger van Jan Derck van Karnebeek, die tot 2021 de cco van Heineken was. Hij verliet Heineken toen en werd eerder dit jaar benoemd tot ceo van FrieslandCampina als opvolger van Hein Schumacher, die sinds begin deze maand aan de slag is gegaan als ceo van Unilever.

Heineken-ceo Dolf van den Brink over de benoeming van Westenbrink: “Bram is een van onze meest ervaren commerciële leiders van eigen bodem, met een sterk zakelijk inzicht en internationale ervaring in ontwikkelde en opkomende markten. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn uitstekende staat van dienst in het leveren van resultaten door middel van uitstekende consumentgerichte marketing & innovatie, data-gedreven commerciële uitvoering en bewezen vermogen in het bouwen en mobiliseren van goed presterende teams de commerciële implementatie van onze EverGreen-strategie zal versnellen en superieure evenwichtige groei zal leveren. Hij zal een geweldige aanvulling zijn op ons executive team.”

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief