Afbeelding
ROB KEERIS

Peter van Mourik weg bij Plus, gaat naar Maxxam

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

Peter van Mourik (56), directeur klant en formule bij Plus, gaat weg bij Plus. Hij gaat aan de slag bij inkoopvereniging Maxxam en het is de bedoeling dat hij daar volgend jaar algemeen directeur zal worden.

Het bericht komt van Maxxam, Plus heeft nog niks bekendgemaakt over de opvolging van Van Mourik (fotobron: archief FoodPersonality). Van Mourik volgt bij Maxxam Peter de Ries op, begin volgend jaar. Maar hij treedt op 1 oktober al in dienst bij Maxxam. Voor zover bekend, zal De Ries terugtreden vanwege een pensioengerechtigde leeftijd.

Maxxam is de inkoopvereniging van Makro Nederland, Bidfood Nederland, Hanos Nederland, Horesca, Lekkerland Nederland en VHC, ‘Vereenigde Hollandsche Compagnie’, allemaal groothandels in de out-of-homemarkt.

Van Mourik werkte jarenlang bij C1000 en daarvóór bij Schuitema, het bedrijf achter C1000. Van Mourik vervulde daar allerlei functies op het gebied van inkoop en marketing, zijn laatste functie daar was directeur ‘buying & merchandising’. Hij ging niet mee over naar Jumbo, en was een van de laatste directieleden van C1000.

Vervolgens was hij bijna twee jaar commercieel directeur bij drogisterijketen DA (2012 en 2013). Daarna begon hij met interim-opdrachten en zodoende belandde Van Mourik bij Plus Retail. In 2018 werd hij er directeur marketing en communicatie, een functie die afgelopen werd omgezet in ‘directeur klant en formule’.

Van Mourik vertrekt op een lastig moment, is onze interpretatie. Plus is bezig met de ombouw van Coop naar Plus, maar geregeld klinkt het dat de kleinere formulevariant, Plus Vandaag, maar niet goed draaiende wordt. Geregeld duiken in de media ook berichten op van Coop-ondernemers die voor een andere formule kiezen, zoals de formules van Boon. Afgelopen week ging er nog een Spar in Zaltbommel open, dat was ook weer een voormalige Coop-supermarkt.

Update 23/08/2023: Inmiddels is bekend dat Van Mourik wordt opgevolgd door Matthijs Moeken; zie het bericht elders op deze site.
Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.