Jim Zwanenburg
Jim Zwanenburg Lucien Kroon Fotografie

Jim Zwanenburg wordt ceo Vomar

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Jim Zwanenburg, momenteel chief financial officer (cfo) van Vomar, zal per 23 april 2024 worden benoemd als nieuwe chief executive officer (ceo) van Vomar. Hij volgt hiermee Aart van Haren op, die sinds 2014 leiding aan het bedrijf geeft. Met de voorgenomen benoeming wordt Vomar na ruim 20 jaar weer geleid door een familielid van de oprichters.

Huidig ceo Aart van Haren: “Het is een groot voorrecht geweest om de afgelopen 10 jaar leiding te geven aan Vomar. Ik ben er trots op dat Vomar de afgelopen zes jaar de snelst groeiende supermarktketen van Nederland is geweest en dat onze herpositionering als kwaliteitsdiscounter vruchten af heeft geworpen. In de afgelopen jaren heb ik mede door de heldere communicatie en duidelijke governance structuur zeer prettig en effectief samengewerkt met de raad van commissarissen, het managementteam en in het bijzonder met Jim als cfo en ik vind het fantastisch dat hij heeft aangegeven in de voetstappen van zijn vader te willen treden en nu het bedrijf gaat leiden. Dit geeft mij de mogelijkheid om, na de ‘hand-over’ in 2024, de balans op te maken en nieuwe plannen te maken voor de toekomst.”

De raad van commissarissen is voornemens de 39-jarige Jim Zwanenburg bij de vergadering van aandeelhouders in april 2024 te benoemen tot ceo. Jim heeft 13 jaar ervaring in de foodsector, waaronder zes jaar als cfo bij Vomar. Daarvóór werkte Zwanenburg nog een tijd als accountmanager bij Market Food Group, bekend van onder meer Bakkerij ‘t Stoepje.

Cees Zwanenburg, mede-oprichter en voorzitter raad van commissarissen van Vomar: “Vomar bestaat dit jaar 55 jaar en ons marktaandeel is in de afgelopen jaren zo goed als verdubbeld. Ik ben Aart zeer dankbaar voor zijn bijdrage aan de groei van de onderneming en de manier waarop hij, samen met het team van meer dan 10.000 medewerkers, Vomar heeft uitgebouwd tot een zeer rendabele en solide onderneming. Het is voor mij persoonlijk extra bijzonder dat we nu de benoeming van Jim tot ceo bekend kunnen maken. Jim heeft zowel binnen als buiten de organisatie ruime ervaring opgedaan en heeft altijd veel meegekregen over het reilen en zeilen van het bedrijf. De positie van Vomar als supermarkt die kwaliteit betaalbaar houdt is onbetwist, en ik ben ervan overtuigd dat Jim de juiste man op de juiste plek is.”
Aart van Haren en Jim Zwanenburg zullen aanblijven in hun huidige functies tot de overdracht in april 2024.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.