Jorieke de Vries
Jorieke de Vries

Jumbo: Frances Franken gaat, Jorieke de Vries komt

Door: Dave van Loon Personality's

Commercieel directeur Frances Franken vertrekt per 1 november bij Jumbo. Voormalig ‘head of marketing’ bij Lidl-Jorieke de Vries gaat per 1 januari als marketingdirecteur aan de slag in Veghel.

Frances Franken kwam in november 2021 naar Jumbo. Daarvoor werkte ze jarenlang bij Ahold Delhaize, in diverse commerciële functies bij Albert Heijn (zo was Franken een tijdlang verantwoordelijk voor o.a. dkw maar ook online) en daarna als ceo van Gall & Gall. Franken begon haar carrière bij Procter & Gamble. 

Teveel ‘blauw’

Het vertrek van Franken bij Jumbo komt niet onverwacht. Ceo Ton van Veen heeft eerder te kennen gegeven dat er de afgelopen jaren teveel ‘blauw’ in huis is gehaald, waarmee hij wil zeggen dat er teveel voormalige Albert Heijn-managers zijn aangetrokken. Tot het vertrek van Franken zou in goed overleg zijn besloten.

‘Love brand’

Jorieke de Vries kondigde zelf eind juli op LinkedIn na bijna 14 jaar haar vertrek aan bij Lidl. Ze was sinds 2016 marketingdirecteur bij de discounter en als zodanig eindverantwoordelijk voor het ‘merk Lidl’. Naar eigen zeggen is de formule onder haar leiding uitgegroeid van een karige Duitse discounter tot een ‘love brand’. 

Delicieux

Daar melden wij eerder al bij dat Lidl in de jaren vóór De Vries’ rol bij Lidl al opzien baarde door producten in het assortiment te voeren die tot dan toe voor een hard discounter in Nederland ongebruikelijk waren, zoals visspecialiteiten en snacks, en een tijdelijk luxe assortiment voor kerst en Pasen onder het merk Delicieux.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures