Ani Kusurkar .
Ani Kusurkar . Foto: William Hoogteyling

Ani Kusurkar volgt Dustin Woodward op bij FrieslandCampina

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Aniruddha (Ani) Kusurkar is per 1 november 2023 benoemd tot managing director Consumer Dairy Netherlands bij FrieslandCampina. Hij volgt Dustin Woodward op die onlangs is benoemd tot President van de beoogde, nieuwe businessgroep Europe. Als managing director Consumer Dairy Netherlands rapporteert Kusurkar aan de president Europe.

Ani Kusurkar trad in januari 2017 in dienst bij FrieslandCampina als global director Corporate Strategy, onder andere verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie en digitale agenda. In januari 2018 is Kusurkar toegetreden tot het management team van de businessgroep Food & Beverage, gaf hij leiding aan de commerciële functies wereldwijd en was hij onder andere verantwoordelijk voor innovatie en digitale media. 

Daarvoor heeft Kusurkar twaalf jaar commerciële ervaring opgedaan bij Unilever, waar hij verschillende leidinggevende functies heeft bekleed op het gebied van verkoop en marketing in Azië en Europa. De uit India afkomstige Kusurkar heeft ook zes jaar ervaring in management consulting bij Booz & Company en twee jaar ervaring in petrochemicals plant operations bij Shell in India.

Ani Kusurkar, managing director FrieslandCampina Consumer Dairy Nederland: “Ik kijk ernaar uit om de commerciële basis van ons bedrijf en de banden met onze klanten in Nederland te versterken. Ik ben ook blij dat ik in deze rol actief kan bijdragen aan ons geïntegreerde duurzaamheidsprogramma Nourishing a better planet, dat zich naast het verminderen van de impact op het klimaat ook richt op goed en betaalbaar voedsel, goede inkomsten voor boeren, biodiversiteit en duurzamere verpakkingen. Samen kunnen we veel bereiken en een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.”


Dustin Woodward

Dustin Woodward, president FrieslandCampina Europe over de benoeming van Ani Kusurkar: “De afgelopen periode hebben we grote onzekerheid, sterk stijgende kosten en inflatie gezien, die allemaal hoge druk op de inkomens van Nederlandse boeren hebben gelegd en hogere consumentenprijzen hebben veroorzaakt. In het licht van ons doel om onze commerciële basis te versterken, onze boeren goede inkomsten te bieden en de samenwerking met onze zakelijke partners te versterken, is Ani de ideale kandidaat om het succes van ons bedrijf in Nederland op de lange termijn te vergroten.”

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures