Afbeelding

Jan-Willem Dockheer weer weg bij Ahold Delhaize

Door: Gé Lommen Personality's

Algemeen directeur Jan-Willem Dockheer van Ahold Delhaize in Servië stapt eind dit jaar op en zal ook het bedrijf verlaten. Hij zal worden opgevolgd door Gorica Jovovic, die van Servische afkomst is en die momenteel directeur is voor ‘buying & merchandising’. Haar functie is op interimbasis, Ahold Delhaize heeft niet bekendgemaakt waarom dat een interimfunctie is.

Dockheer werkte van 2013 t/m 2018 bij AH/Ahold Delhaize, aanvankelijk als unit manager ‘near & non-food’ en naderhand was hij directeur voor de formulevariant AH To Go. (‘Near food’ is de benaming van artikelen die geen eten en drinken zijn, maar daar wel raakvlakken mee hebben). Vóór zijn komst naar Ahold Delhaize werkte Dockheer meer dan tien jaar bij Philips. Hij begon zijn carrière echter bij Nestlé.

Dockheer stapte eind 2018 op bij Ahold Delhaize om algemeen directeur te worden bij twee fitnessketens, Fit for Free en Sport City (beide onderdeel van investeringsmaatschappij Olympus). Maar in september van 2020 – toen fitnessketens in ‘coronatijd’ uiteraard geen bezoekers meer hadden, in die lockdown – keerde hij terug bij Ahold Delhaize, om de functie van ‘brand president’ te vervullen voor de Servische formule Maxi. ‘Brand president’ is de benaming van algemeen directeur van een van de formules van Ahold Delhaize (zo is in Ahold Delhaize-terminologie bijvoorbeeld Marit van Egmond ‘brand president’ van Albert Heijn).

Het is niet bekend wat Dockheer hierna gaat doen. Maar het is ook niet gebruikelijk dat Ahold Delhaize zou melden wat Dockheer gaat doen. Doorgaans doet dat het bedrijf waar Dockheer eventueel aan de slag gaat. Wél meldt Ahold Delhaize dat Dockheer zijn loopbaan in Nederland zal voortzetten.


Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures