Afbeelding

Kraft Heinz: Willem Brandt wordt president Europe & Pacific Developed Markets

Door: Dave van Loon Personality's

Afgelopen week maakte Kraft Heinz een aantal benoemingen bekend als gevolg van het aantreden van de nieuwe ceo Carlos Abrams-Rivera. Willem Brandt gaat als president Europe & Pacific Developed Markets deel uitmaken van het nieuwe executive leadership team.

Brandt werkt sinds 2021 bij Kraft Heinz in de functie van president Continental Europe. Volgens een persbericht van Kraft Heinz is Brandt er in de jaren sindsdien in geslaagd de resultaten van het bedrijf significant te verbeteren, ook door te investeren in marketing en sales.

Met name op de terreinen ‘Taste elevation’ (programma om waarde toe te voegen aan producten door een hoogwaardiger smaakbeleving) en ‘high-growth channels’ zoals online. Brandt wist ook de resultaten van de Duitse activiteiten aanzienlijk te verbeteren.

Vóór zijn komst naar Kraft Heinz werkte Brandt jarenlang bij concurrent Unilever. Hij begon daar in 1999 als assistent brand manager voor Chicken Tonight (sinds 2019 in handen van Zwanenberg) en vertrok daar in 2021 als vice president Home Care Europe.

Afgelopen augustus werd bekend dat Carlos Abrams-Rivera de opvolger wordt van ceo Miguel Patricio. Patricio blijft overigens als niet uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur aan het bedrijf verbonden.


Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures