Afbeelding

Jorg Brouwer naar Valeo Foods

Door: Dave van Loon Personality's

Jorg Brouwer verruilt Nomad Foods (Iglo) voor het Ierse Valeo Foods. Brouwer gaat bij Valeo Foods aan de slag als group commercial director. Brouwer werkte vijf jaar bij Nomad Foods en was sinds een jaar general manager van Iglo in Nederland.

Valeo Foods is een Iers levensmiddelenbedrijf dat afzender is van zo’n 85 merken in uiteenlopende productgroepen zoals Koek, koffie, bakproducten, snacks en zoetwaren. Met name in Ierland en Groot-Brittannië heeft het met merken als Rowse (honing), Jacob’s (koekjes), Odlum’s (bakproducten) en Kettle (chips) stevig posities. Het bedrijf is eigendom van investeerder Bain Capital en groeit met name door acquisities in diverse landen.

Brouwer gaat bij Valeo Foods als group commercial director aan de slag om een gecoördineerde internationale strategie en aanpak voor het bedrijf op poten te zetten. Zijn functies als general manager sales Europe en general manager Interntional bij Nomad Foods als ook zijn ervaring als vice president Global Sales bij Unilever komen hem daarbij goed van pas.

Bij Unilever werkte Brouwer het langst, zo’n 19 jaar in uiteenlopende functies, zowel in Nederland als in Groot-Brittannië. Zo was Brouwer onder meer sales director bij Unilever in Nederland en laatstelijk als vice president Global Sales & Sales Capabilities. Hij vertrok er in 2017.

Brouwer is niet de enige Nederlander bij Valeo Foods. Ronald Kers is er namelijk sinds juni vorig jaar ceo. Kers kwam toen van vleesbedrijf 2 Sisters in Groot-Brittannië en werkte eerder bij zuivelbedrijf Müller. Valeo Foods heeft kantoren in Ierland, Groot-Brittannië en Italië (het Italiaanse cakemerk Balconi behoort bijvoorbeeld ook tot Valeo Foods).

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.