Afbeelding

John Uffing van Focusplaza naar Boon Food Group

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

John Uffing, momenteel nog directeur van netwerkbedrijf Focusplaza, gaat met ingang van 11 maart aan de slag bij Boon Food Group. Zijn functie daar wordt: hoofd winkelbedrijf. Dat houdt in dat hij de gehele winkeloperatie gaat aansturen en hij wordt verantwoordelijk voor acquisitie, bouw en vastgoed binnen Boon.

Uffing (fotobron: archief FoodPersonality) was nog niet zo lang werkzaam voor Focusplaza, hij trad er op 1 maart vorig jaar aan als directeur. Hij was de opvolger van Gerrit Grievink, die op dat moment als eigenaar en directeur een stap terug deed. Kort daarop werd Grievink ernstig ziek en kwam enige tijd later te overlijden. Focusplaza kwam vervolgens, in het najaar, in handen van Otto Uijttewaal.

Uffing was bij zijn aantreden bij Focusplaza nog niet zo lang weg bij Plus, hij was daar eind 2022 opgestapt als directeur ondernemerszaken. Met de kennis van nu kunnen we begrijpen dat wellicht destijds al ondernemers van Plus en Coop problemen voorzagen bij de overgang van Coop-formulevarianten naar Plus en Plus Vandaag voor de kleinere metrages, maar het vertrek van Uffing werd toen niet nader geduid. De bezorgdheid bij aangesloten ondernemers bij Plus over de voortgang van het fusiescenario kwam met name pas in de nazomer van vorig jaar aan het licht.

Vóór zijn periode bij Plus was Uffing jarenlang franchiseverantwoordelijke bij Coop. Gezien het fusieplan van ‘alle Coops worden Plus’ was de overstap van Uffing van Coop naar Plus logisch, maar die rol vervulde hij slechts kort, van begin 2023 tot eind 2023.Boon Food Group heeft het aantrekken van Uffing via een persbericht bekendgemaakt, maar er wordt niet gemeld of Uffing iemand anders bij Boon gaat opvolgen. En aangezien het nieuws nog vers is, is er ook nog niets bekend over een mogelijke nieuwe directeur bij Focusplaza.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.