Afbeelding

Mayte Oosterveld van Plus naar Just Eat Takeaway

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

Mayte Oosterveld, nu nog co-ceo bij Plus, gaat als cfo aan de slag bij Just Eat Takeaway, de Nederlandse beursgenoteerde maaltijdbezorger, in ons land vooral bekend van Thuisbezorgd.nl. Momenteel vervullen Oosterveld en Fred Bosch ieder de functie co-ceo bij Plus, na het vertrek van Duncan Hoy eind vorig jaar.

Van die situatie was het al bekend dat dat tijdelijk zou zijn, ook al omdat Plus eind vorige maand bekend heeft gemaakt dat de huidige ceo van Vomar, Aart van Haren, in april zal aantreden als de nieuwe ceo van Plus. Bij die bekendmaking werd ook al gemeld dat Oosterveld de ondernemerscoöperatie zou verlaten.

Oosterveld kwam in maart 2019 naar Plus. Ze kwam van Ahold Delhaize, waar ze sinds 2010 werkzaam was en haar laatste functie daar was die van ‘senior vice president business planning & performance’. En vóór die tijd werkte ze zeven jaar bij zakenbank Goldman Sachs.Bij Just Eat Takeaway wordt zij de opvolgster van Brent Wissink, van wie al ruim een half jaar geleden bekend was gemaakt dat hij het bedrijf zou verlaten.

Wissink blijft wel tot eind dit jaar als adviseur aan het bedrijf verbonden, om de opvolging zo soepel mogelijk te laten verlopen. Oosterveld wordt in april aangesteld, de bekrachtiging ervan volgt tijdens de aandeelhoudersvergadering in mei.

In een persbericht van Just Eat Takeaway wordt zij ‘verwelkomd’ door Dick Boer, die voorzitter is van de raad van commissarissen en die de supermarktsector uiteraard kent van zijn periode als ceo van Ahold Delhaize. Gezien Oostervelds periode van negen jaar bij Ahold Delhaize zullen ze geen onbekenden van elkaar zijn.

Plus heeft nog niet bekendgemaakt dat Fred Bosch nu de volgende cfo van het bedrijf zal worden. Met andere woorden, dat kan enerzijds zeer waarschijnlijk zijn, ook al gezien zijn financiële achtergrond, maar anderzijds hoeft dat niet per se het geval te zijn.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.